Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

5 jasnih znakov, da se vas nekaj loteva

Če pri sebi opažate naslednje nevsakdanje simptome, se pripravite na to, da boste kaj kmalu obležali v postelji.

21.1.2019 ob 4:54

zenska_postelja_trebuh_bolecine_micna.jpg

Telo na različne načine opozarja na to, da je v stiski. Obstajajo simptomi, ki nakazujejo na takšna ali drugačna obolenja in če pri sebi opazite katerega s seznama Readers digesta, se pripravite na bolniški dopust.

1 Pogosto vas mrazi

"Obstajajo obolenja, ki vsekajo nenadoma. En trenutek se počutite povsem zdravi, v naslednjem vse prej kot to," je povedal Steven Lamm, klinični profesor na medicinskem centru Langone.

Gripa se denimo pojavi brez predhodne najave, njeni prvi simptomi so mrazenje, utrujenost in glavobol. V kolikor vse to spremlja še povišana telesna temperatura, ni nobenega dvoma, da ste podlegli tej virusni okužbi.


2 Močno se znojite

In za to nimate nobenega razloga, kot je denimo fizična aktivnost. Zlasti, če se vsako jutro zbujate preznojeni, o tem obvestite zdravnika.

Lahko se namreč telo bori s katero od okužb, s katero od srčnih bolezni, nepojasnjeno znojenje je lahko tudi simptom nekaterih oblik raka, sladkorne bolezni ali bolezni pljuč. Zato ga nikakor ne smete kar ignorirati.


3 Boli vas trebuh

Morda gre samo za to, da ste pojedli nekaj, kar želodcu ne odgovarja, a pogoste bolečine v tem delu telesa včasih opozarjajo na gastroenteritis oziroma trebušno gripo. To je vnetje prebavil, ki ga povzročajo virusi ali bakterije.

V kolikor bolečino spremljajo še slabost, driska in bruhanje, ste verjetno žrtev te okužbe, ki jo lahko pozdravite sami: s počitkom in uživanjem veliko tekočine, saj je prav dehidracija najpogostejši stranski pojav tako imenovane trebušne gripe.


4 Vaš apetit je slab

Pomanjkanje apetita največkrat spremlja gripo, trebušno gripo in podobne okužbe, ki se odražajo tudi z drugimi simptomi. V kolikor se ti pojavijo, se ne silite s hrano, skrbite pa, da boste uživali dovolj tekočine in tako pripomogli k okrevanju.


5 Ste brez energije

Zjutraj komaj vstanete iz postelje, nič vas ne veseli in komaj se prebijete skozi dan. Tudi to so pokazatelji, da vaše zdravje šepa.

Če v stvareh, ki so vas nekoč veselile, ne najdete nikakršnega zadovoljstva, se najbrž soočate z blažjo obliko depresije in bi bilo smotrno obiskati zdravnika, ki bo preprečil, da bi se razrasla čez vse meje.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 3 številke, ki dokazujejo, da ste zdravi ali pa To je 6 jasnih opozoril, da vaša jetra niso zdrava

Priporočamo tudi: 5 trikov, s katerimi testenine ne bodo le okusne, temveč tudi zdrave


oddajte komentar

preberite tudi

Komu je namenjen ekskluzivni erotični klub, kamor smejo le lepe ženske?

Ločeni spregovorili o tem, kaj je bila kaplja čez rob (razlogi za ločitev)

Osem lastnosti žensk po 40. letu, ki povsem očarajo mlajše moške

ne spreglejte