Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Mini triki: Tako boš preko spletne kamere videti najbolje

Zadrževanje doma in delo od doma zahtevajo tudi videoklice. Spoznajte trike, kako na spletni kameri izgledati najbolje.

29.3.2020 ob 5:50 | Foto: GettyImages | Avtor: E. N.

Mini triki: Tako boš preko spletne kamere videti najbolje

Verjetno nam ni potrebno več pisati o razlogih, zaradi katerih se moramo v zadnjih tednih držati narazen. Na srečo pa smo našli načine, kako vseeno ostati skupaj.

S sošolci, sodelavci, prijatelji in razširjeno družino. Druženje, sestanki in zmenki so se preselili na splet in klepete ob kavi na ljubljanskem nabrežju so zamenjale videokonference. Sproščene in uradne. A čeprav smo zdaj vsi doma in večino dni komaj zamenjamo pižamo za trenirko, tudi preko video klicev obstaja nekakšna vrsta bontona. S svojo direktorico pač ne moreš govoriti z razmršeno pričesko, ki je poležana ravno tako, kakor se je nanjo naslanjala tvoja blazina. In poslovnega partnerja boš težje postavila na svoje mesto, če boš imela na sebi popackan pulover, po katerem si ravno pred minutko polila kakav. Obstajajo torej klici, za katere moraš biti videti urejeno, so pa tudi pogovori, zaradi katerih si zares želiš izgledati dobro. Mi bomo poskrbeli za obe situaciji in spodaj ti svetujemo, na katere dejavnike moraš biti pozorna, da boš na kameri videoklica videti kar najboljše.

Videz

Verjetno se sprašuješ, kako urejena se moraš pojaviti pred kamero. Mi ti svetujemo, da se pri videoklicih držiš načel, ki jim slediš tudi takrat, ko ni karantene. Če gre za sestanek uradne narave, se moraš zanj temu primerno urediti. Z direktorjem pač težko klepetaš v pižami, medtem, ko bodo prijateljice nočno opravo gotovo razumele. V vsakem primeru pa ti odsvetujemo težka ličila. Ne pretiravaj z make upom, če imaš dan z res slabo kožo, nanesi le malce pudra in morda nekajkrat potegni z maskaro. Nikakor pa ne posegaj po temnih senčkah in debelem eyelinerju. Bodi urejena, a nikakor ne pretiravaj.

Mir

S sestankom ali zmenkom boš najuspešneje opravila, če boš sproščena. Temu pa zagotovo ne bo tako, če boš ves čas na trnih, kdo bo slučajno priletel v tvojo sobo. Najbolje je, da se v sobo, iz katere se javljaš zunanjemu svetu, kar zakleneš. Seveda nočeš, da se ti zgodi podobna situacija, kakor se je lani pripetila Robertu E. Kellyju, političnemu strokovnjaku, v čigar domačo pisarno so sredi javljanja na televizijo vskočili razigrani otroci. Kar naj bi karantena trajala še kar nekaj časa, pa ti svetujemo, da si, če je do zdaj še nimaš, doma urediš domačo pisarno. Prostor, kamor bodo tvoji možgani vedno odšli na delo. V času karantene si ga je omislilo kar nekaj ljudi – iskanje ključnih besed »work from home setup« oziroma domača pisarna na Pinterestu je poskočilo za kar 1144 odstotkov!

 

Zvok

Pri videokonferencah boš najbolj sproščena, če bo klic potekal gladko. Brez prekinitev, zamrznjenega ekrana in tistih »lahko ponoviš zadnji stavek, nekaj je šumelo« vložkov. Zato poišči kar najboljšo konferenčno sobo, ki jo imaš na voljo. Pred klicem preveri moč internetne povezave, pazi pa tudi, da v prostoru ne odmeva preveč. Odmevom se boš najbolje izognila tako, da se svetu javiš iz sobe s preprogo, tapisonom ali debelimi zavesami, ki bodo ujeli zvok in poskrbeli, da boš preko videoklica zvenela jasno.

Dobre aplikacije

Da bo vse potekalo gladko, na svojem računalniku, tablici ali telefonu potrebuješ tudi kakovostno aplikacijo, ki ti bo omogočila dober prenos brez kakršnih koli prekinitev. Mi ti priporočamo aplikacijo Zoom, katere prednost je tudi ta, da v klicu lahko sodeluje zelo veliko ljudi, omogoča pa tudi zelo zanesljivo povezavo. Prav tako se bo dobro obnesel Facebookov video klic, uporabiš pa lahko tudi Google Hangouts, Skype, Instagram in Snapchat.

Ozadje

Sploh odkar aplikacije kot so Zoom, Google hangouts in podobne dovoljujejo, da za svojim hrbtom zamenjaš ozadje, resnična situacija v tvojem domu v resnici ni tako pomembna. Če pa ne želiš menjati ozadja in dati vtisa, da se javljaš izpod palme na Bahamih ali pa si v Ovalni dvorani Bele hiše, je pred klicem dobro malce urediti prostor. Ker se javljaš od doma, se moraš zavedati, da boš svojemu sogovorniku na nek način dovolila bolj intimen vpogled v svoje življenje. Zato poizkušaj izbrati čim bolj nevtralen prostor, ki ne razkriva preveč o tebi. Prav tako se izogni možnosti, da bi bilo v tvojem ozadju možno videti več prostorov, saj bo to sogovorniku predstavljalo distrakcijo. Poiskusi najti prostor s čim več naravne svetlobe, ki bo lepo osvetlila tebe, prav tako pa omogočila jasno sliko videoklica.

Morda vas zanima tudi - Ksenija Benedetti: Za trenutek pozabite na dobičke


oddajte komentar

preberite tudi

Tehnika, ki prepreči prezgodnji izliv

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

ne spreglejte