Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Za najboljše počitnice doma

Pa kaj, če dopusta ne boste preživeli na morju. Dobro ga lahko izkoristite tudi doma.

7.8.2015 ob 12:30

shutterstock_198956213.jpg

Če letošnjega dopusta ne boste preživeli ob morju, se imate lahko odlično tudi doma. Sploh, če boste upoštevali sledeče namige.


Že slediš Mični na Facebooku?

Načrtujte. Na list si zapišite vse zanemarjene, a zabavne aktivnosti, za katere vam ob vsakodnevnih opravilih zmanjka časa: obisk družine, prijateljice, piknik v prijetni družbi, vzpon na hrib ali goro, kopanje v reki, branje, izlet z avtomobilom ali kolesom, ... Nato izdelajte načrt in vanj vključite vse aktivnosti. Seznam obesite na vidno mesto ter ga upoštevajte od prve do zadnje točke.


Za počitnice, ki napolnijo z energijo, si preberite še:

shutterstock_115986433.jpg

Ponovno spoznajte okolje. Žalostno je, da kraj, mesto ali okolje, v katerem živimo, najmanj poznamo. Zagotovo ima tudi vaš kraj bivanja neštete zanimive in lepe točke, na katere pa ste že pozabili ali jih sploh ne opazite več. Skrajni čas je, da se jim znova posvetite, jih obiščete, fotografirate ali celo narišete.  

Čisto vaš wellness. Če že niste na morju, se namakajte v domači kadi. V kopalnici si pričarajte domači spa: pripravite si dišečo kopel in se namakajte v njej, dokler vam je volja, svoj obraz nagradite s pilingom in domačo masko, uredite roke, noge in seveda ob tem ne pozabite na prijetno, sproščujočo glasbo.

shutterstock_208033009.jpg

Gibajte se. Nikar celotnega dopusta ne preživite pred televizijo. Gibajte se, sprehajajte se po bližnjem parku ali livadi, usedite se na kolo in kolesarite, obujte rolerje, plavajte v jezeru ali reki. Aktivnosti prilagodite vašemu okusu, vremenu in času, le nikar ne pozabite nanje.

Pozabite na elektronsko pošto. To, da poletni dopust preživljate doma ne pomeni, da morate odgovarjati na službeno elektronsko pošto in telefonske klice. Odmaknite se od vsakdanjih obveznosti. Temu so počitnice namenjene. Ne glede na to, kje jih uživate.

shutterstock_82820335.jpg

Zabavajte se v kuhinji. Na razpolago imate več časa kot sicer, zato ga izkoristite za odkrivanje novih okusov. Zjutraj na tržnici nakupite sestavine za zdrav zajtrk ali kosilo ter kuhajte. Zlasti, kadar zunaj dežuje.

Bodite sproščeni. Pozabite na čas, počnite tisto, kar imate radi, uživajte ter si napolnite baterije. Za vse to ne potrebujete morja in plaže. Počitek zaleže tudi na domači terasi, vrtu ali dvorišču.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte