Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vse prednosti življenja v majhnem stanovanju

Namesto da se pritožuješ, kako je majhno, uživaj v njegovih pozitivnih lastnostih.

3.8.2016 ob 6:00

shutterstock_289819505.jpg

Veliko in prostorno stanovanje seveda ima svoje prednosti, a tudi slabosti. Prav tako veliko prednosti prinaša tudi nekaj manj kvadratnih metrov. Gre za toliko več stvari, ki jih na prvi pogled morda niti ne opaziš – začni razmišljati pri stroških in kmalu ti bo jasno več.

Lažje ga je vzdrževati

Če živiš v velikem domovanju, gotovo veš, koliko popravil in vzdrževanja to prinese s seboj, pa naj bo to med štirimi zidovi in zunaj, v okolici. Po navadi želimo, da je dom videti lep, čist in vzdrževan, vendar je to ob veliki površini včasih težko zagotoviti. V manjšem gospodinjstvu pa je vse to veliko lažje: brez dvoma ti bo vzelo manj časa, energije in stroškov za popravila.

Manj časa za čiščenje

Večji kot je dom, več časa in denarja gre za ohranjanje čistoče vseh prostorov. Iskreno se vprašaj, ali družina res potrebuje štiri kopalnice ter se pomiri z dejstvom, da manj prostorov vzame manj tvoje energije in stroškov.

Lažje si ga privoščiš

Preprosta matematika pravi, da je manjše stanovanje tudi cenejše. V glavnem to tudi drži, saj bo manjše stanovanje porabilo manj električne energije, toplote, zavarovanja in drugih stvari, za katere mesečno plačuješ.

Manj prostora za kopičenje

Kadar imajo ljudje doma veliko prostora, ga po navadi hitijo zapolnjevati z najrazličnejšo kramo. Ko pa imaš na voljo le nekaj omar in polic, ti kaj takega ne pride na misel. Prisiljen si, da hraniš le stvari, ki jih res potrebuješ, drobnih spominkov in kosov oblačil, ki jih že leta nisi oblekla, pa se lahko mirne volje znebiš.

shutterstock_206266147.jpg

Okolju prijaznejše

Manjši prostori že med samo gradnjo porabijo manj materiala, prav tako za življenje v njih potrebujete manj električne energije, toplote in vode.

Več priložnosti za pogovor

Na koncu seznama so tudi odnosi. Življenje v manjših prostorih spodbuja tesnejše odnose v družini. Če ne drugega, ste prisiljeni, da se med seboj pogovarjate. To vam sicer res ne bo rešilo morebitnih finančnih težav ali časovne stiske, a podpora družine in občutek povezanosti z njo vam bo dal več zagona za reševanje preostalih težav.

Če se torej stiskata v majhnem stanovanju, raje uživajta v njegovih drobnih pozitivnih lastnostih. Od tega bosta imela veliko več kot pa od nenehnega pritoževanja.

Avtorica: Mo. S.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte