Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vplivneži svetujejo: V dom vnesimo vsaj malo sonca

Čas, ko se dnevi krajšajo, je idealen za to, da s sončno barvo popestrimo svoj dom

19.11.2019 ob 5:50 | Avtor: Ajda Janovsky

!SSL
Vplivneži svetujejo: V dom vnesimo vsaj malo sonca

Tako umetniki, slikarji in arhitekti kot strokovnjaki za človekovo duševnost se strinjajo, da imajo barve pomemben vpliv na naše razpoloženje. In čeprav pozimi običajno razmišljamo o hladnih, zimskih tonih, s kakršnimi okolico krasi narava, je prav zdaj odličen čas, da poživimo prostore, v katerih živimo, v najbolj sončni od vseh barv, rumeni. Tako predlaga vrsta vplivnežev v notranjem opremljanju.

Osvetlite prostore

Priljubljena revija za notranje opremljanje House Beautiful je pred kratkim navdušila z živo rumenima usnjenima zofama, ki ju je postavila v središče turkizno prepleskane sobe, naravnost na čudovito klasično rdečo perzijsko preprogo. »Opozarjamo vas, da ne poskušate biti obsedeni s to barvno kombinacijo,« so pozvali sledilce na Instagramu.

Ljubljenka newyorške smetane, notranja oblikovalka Alyssa Kapito, je rumeno barvo v enega prestižnih, klasično opremljenih domov vnesla s pomočjo umetnine. Nad eleganten, usnjen črn tabure je obesila sliko velikega metulja z živo rumenimi krili.

Blogerka Kate Watson-Smyth, ki piše blog Mad about the House, ljubiteljica oživljanja vintage kosov pohištva, je temno pobarvan prostor v trenutku razsvetlila z drobnim detajlom, rumeno vazo, ki jo je postavila na črno okroglo mizo, obdano z v rdečkastih tonih izvirno pobarvanimi in porisanimi stoli.

Notranja oblikovalka Rita Konig je kuhinjo v tradicionalnem angleškem slogu popestrila z rustikalno kuhinjsko omarico v barvi, ki jo je poimenovala za nikotinsko – kombinacija je spletne sledilce navdušila, poimenovanje barve pa malo manj. Anna Tonkin in Sally Kelly, snaha in tašča, ustvarjalki bloga Green & Mustard, sta ljubiteljici rumenih poudarkov. »V dom je treba nujno vnesti veselje. Pokažite svojo sončno stran s pljuski rumene,« sta pozvali spletne sledilce in poziv okrepili s fotografijo kuhinjskega umivalnika s pipo v rumeni barvi.

Ne glede na to, ali se boste odločili popestriti stanovanje z drobnim rumenim okrasom ali z večjim kosom pohištva, pa strokovnjaki za notranje opremljanje izpostavljajo nekaj barv, v družbi katerih bo sončni odtenek še posebno dobro zažarel. To so temno zelena, nežna bledo vijolična, črna, siva, živo in bledo rožnata, svetlo modra, pariško modra in rjava. 

Dvojica Green & Mustard za zabaven dom svetuje rumene detajle, kot je tale pipa.

Pri House Beautiful so v središče turkizne sobe postavili markantni rumeni zofi.

Ljubljenka petičnih Newyorčanov Alyssa Kapito je rumeno vnesla v prostor z umetnino.

Pleteni rumeni tabure dobite tudi v nekaterih slovenskih prodajalnah pohištva.

Eden od kultnih Ikejinih kosov, rumena nočna omarica, je še vedno na voljo v številnih spletnih trgovinah.


oddajte komentar

preberite tudi

Niste nemočna žrtev in druge resnice, s katerimi bo razhod lažji

Štiri super pomembne veščine, ki jih morate osvojiti pred poroko (ali resno zvezo)

Štiri zgovorna opozorila, da morate končati razmerje

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!