Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Večina LGBT+ mladih se doma ne počuti sprejetih

Naleteli smo na zanimivo raziskavo, ki odkriva, da se velika večina LGBT+ mladih po razkritju svoje spolne identitete v svojih domovih ne počuti popolnoma sprejetih.

18.5.2022 ob 10:04 | Foto: Unsplash | Avtor: S. S.

Večina LGBT+ mladih se doma ne počuti sprejetih

Raziskavo med LGBT+ mladimi je izvedlo podjetje IKEA, in sicer v štirih prestolnicah jugovzhodne Evrope – v Bukarešti, Zagrebu, Beogradu in Ljubljani.

Rezultati kažejo, da se velika večina anketiranih po razkritju svoje spolne identitete v svojih domovih ne počuti popolnoma sprejetih. Soočajo se z različnimi oblikami nesprejetosti.

Predvsem se to kaže s subtilnimi, neverbalnimi znaki nesprejemanja, kot je na primer sram članov gospodinjstva, kar zaznava več kot 60 % vprašanih. LGBT+ mladi se s takšnimi oblikami nesprejemanja soočajo najtežje. Pravijo, da je s subtilnim nesprejemanjem shajati težje kot z verbalnim ali fizičnim nasiljem.

»Verjamemo, da ima vsak pravico do kraja, ki mu lahko reče dom. Dom pa je več kot le štiri stene in streha nad glavo. Je tudi prostor varnosti, pripadnosti in sprejemanja. Veliko predstavnikov skupnosti LGBT+ v svojih domovih teh občutkov ne zazna, zato se počutijo diskriminirano in odtujeno.

V sklopu naše vizije ustvarjanja boljšega vsakdana za mnogo ljudi prepoznavamo odgovornost, da se zavzemamo za pravičnejšo in enakopravnejšo družbo ter prispevamo k pozitivnim družbenim spremembam,« poudarja Cas Lachaert, vodja trga v omenjenem podjetju, ki poziva ljudi, da postanejo zavezniki skupnosti in svojih ljubljenih, ki se identificirajo kot LGBT+.


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte