Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

V petih korakih do mojstrice sesanja

Rezultati dela vas bodo navduševali dlje.

8.7.2017 ob 5:10

sesanje_ThinkstockPhotos-495798916.jpg

Če vaš alter ego ni Monica Geller, bi čiščenje na lestvici opravil po priljubljenosti najbrž umestili nekje med plačevanje položnic in večerjo z bivšim.

A vendar je tako čudovit občutek tedaj, ko je stanovanje pospravljeno in čisto. Zato si poglejte pet korakov, ki sicer ne bodo pripomogli k temu, da bi v roke raje vzeli sesalec, bodo pa doprinesli k temu, da bo delo z njim temeljiteje opravljeno, da ga boste hitreje končali in boste dlje uživali v rezultatih svojega truda.

Več odličnih namigov vas čaka na Facebooku.  

Prvi korak: sesanje pustite za konec

Najprej opravite vse ostalo. Tako se bosta vsa umazanija in prah (saj ga brišete, kajne) nakopičila na tleh in na koncu pristala v vrečki sesalnika.

Drugi korak: poberite večje predmete

Preden se lotite sesanja, s tal poberite vse, kar bi se lahko zataknilo v cev ali krtačo sesalnika. To pomeni izgubljene kovance, sponke za papir, pokrovčke plastenk, lasnice. Ter obvezno pobrišite morebitno razlito tekočino.

PREBERITE še // Nasvet Marthe Stewart: Šest gospodinjskih opravil, ki bi jih morali opraviti vsak dan

Tretji korak: izpraznite vrečko

Če jo vaš sesalnik seveda ima. Ali izpraznite posodo, v kateri se nabira nesnaga, če sesalnik vrečke nima. Prav tako poglejte krtačo, če so na njej morda nakopičeni lasje, dlaka ali druga večja umazanija. Bodite natančni in odstranite vse.

Četrti korak: imejte strategijo

Dobro, ste že začeli. Pa vendar, sesajte od stropa proti tlom. Torej: najprej zavese, nato kavče, fotelje, vzmetnice in na koncu posesajte tla. Ne bodite leni ter uporabljajte vse nastavke, ki so priloženi napravi (daljšo ožjo cev, krtače za zavese in pohištvo). S sedežne umaknite odeje in blazine ter posesajte vse njene površine. Vzemite si čas in bodite temeljiti.

Peti korak: ponovite sesanje

Morda se vam to zdi odveč, a verjemite, preproge morate posesati večkrat, da bi odstranili res vso umazanijo, ki se nakopiči med vlakna. Med sesanjem prav tako večkrat zamenjajte smer in pazite, da boste zaobšli vse robove ter vogale. Natančnost bo nedvomno poplačana.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte