Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Spremenite slabe navade: kaj v posteljo ne sodi

Preverite, kako lahko izboljšate svoj spanec in počitek. Potrebnih bo nekaj sprememb.

6.8.2015 ob 10:00

shutterstock_247427434.jpg

Zagotovo ste že slišali, da mora biti spalnica hladna, temna in tiha. In to povsem drži, zato sledečih pet predmetov v njej nima kaj iskati.


Že slediš Mični na Facebooku?

Telefon. Obstaja več razlogov, zakaj telefon pustiti izza vrat spalnice. En od njih je svetloba, ki jo njegov zaslonček oddaja in zato krati spanec. Drugi: skoraj noben klic ali sporočilo, ki bi lahko zmotilo vaš počitek ni tako pomembno, da ne bi moglo počakati do zjutraj. In tretji: res je, da učinki sevanja telefona na možgane niso še povsem raziskani, a je vseeno bolje, da ta med spanjem ostane daleč stran.

shutterstock_208892413.jpg

Službene obveznosti. Čeprav vam ni uspelo vsega dokončati, dela ne nosite v spalnico. Ta je namenjena spanju. Raje delo pred počitkom dokončajte, pa čeprav boste zato v posteljo legli malce kasneje. Ali zjutraj vstanite prej.

Živali. Lastniki hišnih ljubljenčkov se s tem morda ne bodo strinjali, saj se radi s svojimi prijatelji razvajajo tudi v spalnici. Vendar jim, če se želite dobro naspati, ne dovolite vanjo, še manj pa v vašo posteljo. Živali imajo namreč drugačen spalni ritem in ker se ponoči zbujajo ter premikajo, motijo tudi vaš spanec.

shutterstock_226746277.jpg

Hrana. Zajtrk v postelji se sliši čudovito. Tega pa ne bi mogli trditi  za drobtinice in druge posledice obroka pod rjuhami. Kakšna izjema naj sicer bo, vsak dan pa zaradi higiene hrana v prostoru, ki naj bi bil čist in brez vonjev, nima kaj početi.

Knjige in tablice. Nekaj strani pred spanjem se zdi dobra ideja, a strokovnjaki branje v postelji odsvetujejo. Če se sprašujete, zakaj, imamo za vas odgovor: ker je spalnica namenjena intimi in počitku. Zato nekaj strani pred spanjem preberite v dnevni sobi, v spalnici pa se posvetite zgolj stvarem, katerim je namenjena. Če berete e-knjigo na tablici, pa obstaja še en razlog, zakaj je ne nosite v posteljo: vaš spanec lahko krati na enak način kot zaslon mobilnika.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Partner si dopisuje z drugo. Je to prevara?

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

ne spreglejte