Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Spremenite dom v lepotilnico

Svojo kopalnico lahko spremenite v pravi spa, kjer si napolnite baterije.

26.4.2015 ob 6:30

shutterstock_216109945.jpg

Za svoj sprostitveni center potrebujete malo prostega časa, kopalnico s kadjo, nekaj preparatov ter dišeč in topel napitek.

Pijača

Sproščanje naj se začne z lahko pijačo. Tako boste razstrupili telo in duha. Zeliščni čaji delujejo sproščajoče in pomirjajoče, sveži sadni sokovi pa poživljajoče. Dober izbor je tudi običajna voda, dodajte pa ji limonin sok.

Parna kopel

Napolnite kad z vročo vodo, da bo kopalnico prekrila para. Vodi dodajte eterično olje ali kopel po svojem izboru. Za popolno ugodje prostor dodatno segrejte, preden pa se potopite v vodo, grelno telo izklopite. Topla voda bo sprostila napete mišice, vlažni zrak pa bo odprl pore in spodbudil njihovo čiščenje. Že po 15 minutah boste začutili blagodejne učinke. Telo med namakanjem masirajte z masažno rokavico in tako z njega odstranite odmrle celice.

Olja

Vrhunec je masaža z olji. Izberite sivkino in z njim masirajte telo. Idealno bi bilo, če bi kdo to počel namesto vas, sicer pa bodite sami svoja maserka. Nato si nadenite kopalni plašč, si na obraz nanesite masko, se usedite na udoben stol in si privoščite napitek.

Da bi se še bolje počutili, prižgite nekaj dišečih svečk ali v prostor namestite posušeno dišeče cvetje. Seveda pa k sprostitvi pripomore tudi mirna, prijetna glasba.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

Obstajata dve vrsti moškega orgazma. Ju poznate?

ne spreglejte