Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sedem idej za druženja s prijatelji, ko jih želite malo pocrkljati

Mesec prazničnih rajanj je tu, Mična pa slovi kot organizatorka najboljših zabav. Imamo nekaj idej, kako se s prijatelji podružiti v toplini domače dnevne sobe in pričarati super vzdušje!

4.12.2017 ob 6:05

zbava_micna_unsplash.jpg

December je mesec, ko se ozremo na leto, ki se je skoraj izteklo, preštejemo lepe trenutke in se opomnimo, kako hvaležni smo za ljudi, ki nas obdajajo in prav te trenutke delajo zapomnljive. Naj trajajo! Nekaj od Mičninih številnih vrlin so njena gostoljubnost, ljubeznjivost in organiziranost, ki jih rada uporabi pri pripravi domačih zabav in druženj, ki jih gostje še dolgo ne pozabijo.

Večer sushija ali tortilj 

Kulinarični večeri so vedno dobra ideja! A namesto, da bi popoldne preživeli v kuhinji in pripravljali vse potrebno, da bodo gostje od vas odšli siti, iz tega naredite skupni projekt. Zvijanje sushi rolic je lahko zabavno, sploh, če zaposlite vse goste, večerja pa bo zagotovo še bolj okusna, če jo bo pomagal pripraviti vsak od njih. Poskrbite tudi za primerno japonsko glasbo, jedilnico pa lahko postavite kar na tleh, torej namesto na stolih sedite na blazinah, namesto velike mize pa uporabite nizko klubsko mizico iz dnevne sobe. 

Če niste ravno ljubitelji sushija, lahko tematiko večera in večerje preselite tudi bolj proti zahodu. Namesto sushija lahko zvijate tortilje, ne pozabite pa niti na sombrero in tekilo! In če se vmes najde kdo, ki je res izbirčen, lahko večerjo še vedno spreobrnete v večer domače pice, ki jo obložite karseda kreativno.

Karaoke in pivo! 

Ne glede na to, ali imajo vaši gostje posluh ali ne, bodo radi peli. Sploh po nekaj pivih. Tisti brez posluha verjetno še raje. Karaoke so odlična popestritev vsake zabave – ena od priljubljenih izvedb je s pomočjo računalniške igre SingStar, na katero priklopite mikrofone. Gre tudi brez tega, v pomoč vam je tudi YouTube, kjer večino priljubljenih pesmi najdete tudi v karaoke različici, torej z instrumentalno podlago, besedilo pesmi pa se vam izpisuje na posnetku. Ena od možnosti pa je tudi ta, da na druženje povabite prijatelja, ki igra na kitaro ter za akustično spremljavo določite kar njega.

 

mikrofon_unsplash.jpg

Večer kuhanega vina in jabolčnega zavitka

Sezona kuhanega vina je odprta! A tisto vino, ki nam ga postrežejo na stojnicah prazničnih sejmov je pogosto polno sladkorja in mešanic, po katerih nas drug dan lovi glavobol. Kuhano vino zato pripravite kar doma, dom pa bo še lepše dišal, če zamesite jabolčni zavitek.

Preberi še --> Skrivna sestavina za najboljše kuhano vino

Večer družabnih iger 

Ker nikoli nismo prestari za nekaj otroškega navdušenja, kančka tekmovalnosti in obilico smeha. Igrajte pantomimo, poiščite škatlo Activityja ali Monopolyja, igrajte igro, kjer opisujete eno osebo iz vaše skupine, na podlagi odgovorov pa morajo izbranci ugotoviti, o kom gre beseda … Iger je nešteto, še bolj zanimivo pa bo, če za vsak poraz dodate kakšno kazen, tek okoli stanovanja v spodnjicah ali kozarček borovničk na dušek, na primer.

zabava_usnplash.jpg

Večer palačink in ruma

Le kdo reče ne palačinkam? Maso pripravite kakšno uro, preden pridejo gostje, njih pa zadolžite, da s seboj prinesejo različne namaze, da bodo palačinke karseda raznolike. Če boste rum vmešali že v maso, bo ta zgolj izhlapel, zato ga raje postrezite kar posebej. 

V puhastih onesiejih 

Decembrsko dogajanje bo pestro v vsakem primeru, čas za druženje pa lahko izkoristite tudi za udobne večere na toplem. Vsakomur se je že kdaj zgodilo, da se je veselil konca tedna, ko bo končno čas za zabavo v mestu, a ko se je teden prevesil h koncu, ugotovil, da se mu pravzaprav ne ljubi nikamor. A to še ne pomeni, da morate biti nedružabni. Organizirajte druženje svojih najljubših kar pri sebi doma, obvezen dresscode pa naj bodo prikupni puhasti onesieji, torej pisani kombinezoni, v katerih tako radi čepimo pod odejo. Sodobna žurka v pižamah, le malo bolj šik! Mimogrede, z Mičninim namigom lahko na Asosu naročite onesie samoroga*, flaminga*, zajčka* ali se ovijete v oblake*. (*klik na podčrtane besede, vas odpelje v spletno trgovino ASOS, prek katere si lahko naročite svoj puhast onesie*)

In ne pozabite na neomejene količine vroče čokolade in limonine pite!

micna_druzenje3-min.jpg

Večer decembrskega obdarovanja in čustvenih izlivov

December je mesec obdarovanj, a nikar se ne prenaglite z brezglavim zapravljanjem. Pozornosti naj bodo majhne, a pomenljive. Dogovorite se, v kolikšni vrednosti boste izbirali darila ali pa žrebajte, kdo bo obdaril koga. Namesto kupovanja stvari, ki jih vaši najdražji morda sploh ne potrebujejo, lahko pozornost izkažete tudi s pisemci. Vzemite si čas in jim spišite nekaj besed o tem, zakaj ste hvaležni za njihovo družbo in zaupanje, dodajte nekaj načrtov za dogodivščine, ki vas čakajo v prihodnjem letu in ne bodite skopi z objemi. 

 

Avtor: F. M.

Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

Vse prednosti in slabosti seksa pod prho

Kaj pomeni, če vas v sanjah vara ali zapušča partner

ne spreglejte