Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sanjali so o hiši za petčlansko družino in nastalo je ... (foto)

Tokrat smo se sprehodili po sodobnem družinskem domovanju, kjer se prepletata minimalizem in toplina naravnih materialov.

26.3.2019 ob 4:21

milk_honey_stanovanje_hisa_dom7.JPG

Pokukali smo v stanovanje za petčlansko družino z ambicioznim in hitrim načinom življenja. Skozi njo sta nas popeljala Borjan in Jure, dizajnerja iz studia Peppermilk interiors + design, ki stoji za prenovo, oziroma preureditvijo. Stanovanje se nahaja v hiši – dvojčku in se razteza skozi dve nadstropji, prostore pa so preoblikovali skladno s potrebami naročnikov – 5-članske družine in dveh hišnih ljubljencev.

V spodnjem nadstopju najdemo utility, manjši wc in hodnik, ki se odpre v veliko dnevno sobo s kuhinjo in jedilnico. Prenova je prinesla nekaj velikih sprememb. Na primer to, da so podrli steno med hodnikom, dnevno sobo in kuhinjo ter vse skupaj združili v en velik in odprt prostor.

Dnevno-bivalni del družini dopušča tudi izhod na vrt in na zunanje igrišče za otroke.

milk_honey_stanovanje_hisa_dom3.JPG

Glavna spalnica s prehodno omaro, ki vodi v kopalnico

Stopnice nas z bivalnega dela popeljejo v drugo etažo, ki je namenjena počitku. Mimo velike garderobne omare na hodniku pridemo v glavno spalnico, ter v dve ločeni otroški sobi. Glavna spalnica ima prostoren tloris, v katerega je vključena tudi velika prehodna walk-in omara, skozi katero pridemo do zasebne kopalnice s kadjo. V tem nadstropju je sicer še ena kopalnica za preostale člane družine – tri otroke.

milk_honey_stanovanje_hisa_dom17.jpg

Otroška soba z dvignjeno posteljo

Otroški sobi sta razgibani in izredno svetli, nadstandardna višina stropa pa je z uporabo predalnih stopnic in kombinacijo lestve omogočila postavitev dvignjene postelje na podestu, ki otrokom predstavlja pravo doživetje. V spodnjem nadstropju otroške sobe je tudi pisarna, oziroma delovna miza.

milk_honey_stanovanje_hisa_dom14.JPG

Celotno pohištvo je bilo narejeno po meri in nudi maksimalen izkoristek ter funkcionalnost. Ostali izbrani kosi pa lično dopolnjujejo funkcionalnost mizarskega pohištva in dajejo hiši poseben pečat prepleta minimalizma s toplino naravnih materialov.

milk_honey_stanovanje_hisa_dom16.JPG

Skozi stanovanje v dvojčku se lahko sprehodite skozi spodnjo fotogalerijo.

Avtor: Maja Fister
Foto: Peppermilk interiors + design

PREBERITE ŠE: Se da iz polkleti ustvariti svetlo stanovanje? Da! Oglejte si ta dom v srcu Ljubljane (foto) ALI Prej in potem: Ko babičino stanovanje postane čudovit dom za mlad par (foto)

PRIPOROČAMO TUDI: Foto: Pokukajte v najlepšo kopalnico v Domžalah


oddajte komentar

preberite tudi

7 očitnih znakov, da je tvoja poletna romanca pravzaprav tvoj sanjski partner

Zakaj me še ni zaprosil? Pet najpogostejših razlogov za njegovo odlašanje

Odkrito, zakaj moški lažje od žensk dosegajo orgazme

ne spreglejte