Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Rešitve za vse poletne madeže

Od tistih, ki jih pustijo paradižniki, do onih, za katere so krive kreme za sončenje.

26.7.2016 ob 12:00

madez.jpg

Ob sproščenem pikniku ali sladkanju s sladoledom ste bili malce neprevidni. Posledica: madež na beli bluzi. Ti vsakodnevni spremljevalci poletnih radosti so na srečo čisto vsi premagljivi. Seveda se jih morate lotili na pravilen način.

Nam že sledite na Facebooku?

Avokado

Najprej z oblačila odstranite večje delce, nato madež splaknite pod mrzlo vodo. Natrite ga z detergentom za posodo, bluzo približno eno uro namakajte v hladni vodi in jo na koncu operite kot običajno.

Znoj

Madež znoja pred pranjem natrite z odstranjevalcem madežev. Ga nimate? Enako učinkovit bo tudi sok limone.

Breskve

Sledove breskve ali drugih sadežev preljite z mineralno vodo in posujete z jedilno sodo, pustite čez noč ter nato operite kot običajno.

Trava

Pred pranjem zelene posledice igre natrite vodko, jih nežno podrgnite, pol ure namakajte v vodi in operite kot običajno.

Vino

Izdajalce zdravice s črnim vinom posujte s soljo. Vpila bo odvečno tekočino. Na madež nato nanesite pasto iz mešanice jedilne sode in vode, oblačilo namočite v vodi in ga operite v pralnem stroju.

Sladoled

Madež splaknite s hladno mineralno vodo, podrgnite, sperite pod tekočo vodo in operite kot običajno.

Paradižnik

Posledice, ki jih je pustil na oblačilu, sperite s hladno vodo, nato nanje polijte alkoholni kis ali sok limone. Če madež ne izgine, ga premažite z odstranjevalcem madežev in pustite stroju, da opravi svoje delo.

Krema za sončenje

Ker je mastna, je madež najbolje očistiti z detergentom za posodo. Dobro ga vtrite vanj in oblačilo operite v pralnem stroju.

Kečap

Oblačilo takoj namočite v hladni vodi, nato pa na gobico nanesite beli kis in z njim natrite umazanijo. Srajco, majico, bluzo ali hlače operite v stroju.

Kava

Kavni madež prelijte z mešanico medicinskega alkohola in belega vinskega kisa, obrišite ga s krpo, oblačilo pa operite kot to počnete sicer.

Kri

Če ste obleko umazali s krvjo, jo hitro namočite v hladni vodi. Če madež ni več svež, ji dodajte nekaj žlic jedilne sode in pustite čez noč. Nato še moker kos operite kot običajno.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte