Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Recept za pito, ki je minuli konec tedna zaokrožil med slovenskimi vplivnicami

Jesen je čas za jabolka in peko. Naj zadiši po jabolčnih pitah.

16.11.2021 ob 5:15 | Foto: GettyImages

Recept za pito, ki je minuli konec tedna zaokrožil med slovenskimi vplivnicami

Manekenka, stilistka in vplivnica Tjaša Kokalj Jerala je ta konec tedna gostila martinovo kosilo, ki se je, kot se za vsako praznično kosilo pač spodobi, zaključilo s sladico. Skupaj s svojimi hčerkama so pripravile jabolčno pito, za katero je recept našla na YouTubu in je navdušil tako njo kot tudi njene sledilce. Gre namreč za izjemno preprost način priprave jabolčne pite z (vsaj na pogled) okusnim rezultatom.

Kako se lotiti? Najprej prižgite pečico in jo segrejte na 180 stopinj Celzija. Na tanke krhlje narežite štiri ali pet jabolk. Nato sledi priprava kreme, za katero imate sestavine zagotovo že doma.

2 jajci in 100 gramov sladkorja penasto zmešamo. Dodamo 60 mililitrov rastlinskega olja, 100 mililitrov mleka, ponovno z metlico zmešamo. Presejemo 200 gramov moke, 5 gramov pecilnega praška in pa vaniljev sladkor, dobro zmešamo in krema je končana.

V pekač za torte na dno razporedimo jabolka, čez polijemo kremo in za 40 minut postavimo v pečico, ki je ogreta na 180 stopinj Celzija.

Preprost recept si oglejte še v videu, ki ga najdete TUKAJ

Preberite še: Zimski tiramisu: Prepričal vas bo z vonjem in okusom

Morda vas zanima tudi: Absolutni hit: Zebraste palačinke, ki bodo izpodrinile običajne


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte