Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Recept: božaaanska kremasta bounty torta

Odlična bounty tortica je primerna z vsako priložnost.

17.4.2022 ob 5:32 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Recept: božaaanska kremasta bounty torta

Za malo drugačne velikonočne praznike, za katero drugo posebno priložnost ali kar tako se razvajajte  z okusno kremasto bounty torto, ki bo očarala zlasti ljubitelje kombinacije kokosa in čokolade.

Priprava je preprosta in z njo zagotovo ne boste razočarali.

Sestavine za biskvit (pekač premera 20 centimetrov)

  • dve jajci
  • 80 gramov sladkorja
  • polovica vaniljevega sladkorja
  • 80 mililitrov olja
  • 100 mililitrov mleka
  • 70 gramov gladke bele moke
  • 20 gramov kakava
  • polovica pecilnega praška

Sestavine za kremo

  • 350 mililitrov mleka
  • 70 gramov sladkorja (količino lahko zmanjšate)
  • polovica vaniljinega sladkorja
  • 50 gramov pšeničnega zdroba
  • 90 gramov koksove moke
  • 60 gramov masla

Sestavine za preliv

  • 100 mililitrov sladke smetane za stepanje
  • 100 gramov temne čokolade.

Za vlaženje biskvita

  • 150 mililitrov mleka
  • pet žlic ruma (namesto ruma lahko uporabite nekaj kapljic njegove arome)
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Radojević (@slatkadomacica)

Priprava

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Pekač obložite s peki papirjem.
  • Penasto vmešajte sladkor in jajca.
  • Dodajte olje, mleko in na koncu moko s pecilnim praškom ter kakavom.
  • Zmešajte, da nastane homogena zmes in jo v pekaču pecite od 20 do 25 minut.
  • Biskvit vzemite iz pekača in ga na rešetki pohladite.
  • Iz pekača odstranite peki papir in vanj položite pohlajeni biskvit.
  • Namočite ga z mešanico mleka in ruma.

Priprava kreme

  • V kozico nalijte mleko, dodajte sladkor, oboje zavrite.
  • Zmanjšajte gretje in med stalnim mešanjem dodajte zdrob, nato še kokosovo moko. Kuhajte približno dve minuti, da se krema zgosti.
  • Pripravljeni dodajte maslo, še enkrat dobro zmešajte in prelijte biskvit v kalupu.
  • Ko se strdi, kremo prelijte s čokoladnim prelivom.

Priprava preliva

  • V posodi na zmernem ognju segrevajte smetano in čokolado tako dolgo, da se čokolada stopi.
  • Preliv preljite čez torto in jo vsaj nekaj ur ohlajajte v hladilniku.

Recept s portala 24.sata

Preberite še: Recept: Odlična, hitro pripravljena brezglutenska čokoladna torta s kokosom (brez sladkorja)

Morda vas zanima tudi: Fotozgodba: Kako v Tortarnici nastajajo čudovite torte in pisani cupcakesi


oddajte komentar

preberite tudi

Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Partner si dopisuje z drugo. Je to prevara?

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

ne spreglejte