Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

RECEPT: 2 noro slastna načina priprave mladega krompirja

Prihaja sezona mladega krompirja, katerega okus vas, če ga boste pripravili malo drugače, zagotovo ne bo razočaral.

22.5.2022 ob 5:55 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

RECEPT: 2 noro slastna načina priprave mladega krompirja

Vsak čas bo nastopila sezona mladega krompirja, za mnoge najbolj priljubljenega obdobja te nepogrešljive gomoljnice. Ker mlad krompir v primerjavi s kasnejšimi sortami vsebuje manj škroba, je najbolj primeren za pečenje, nekoliko manj za kuhanje, vi pa poglejte dva recepta, ki vas zagotovo ne bosta razočarala.

Mlad krompir z mlado čebulo in slanino

Sestavine:

  • 20 manjših gomoljev mladega krompirja
  • dva do trije listje lovorja
  • 150 gramov masla
  • nasekljana mlada čebula
  • štiri rezine slanine
  • žlica olivnega olja
  • sol in črni poper po okusu
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nino K | Food Photographer (@ninok_foodographer)

Priprava:

  • Krompirja ne lupite, dobro ga splaknite pod tekočo vodo. Stresite ga v posodo, dodajte lovor. Prelijte z vodo, segrevajte do vretja ter pustite, da počasi vre od 15 do 20 minut.
  • V tem času v ponvi stopite maslo, dodajte nasekljano mlado čebulo in mešajte približno dve minuti, da se čebula malo zmehča.
  • V drugi ponvi hrustljavo zapecite slanino in jo narežite na manjše koščke.
  • Kuhan krompir odcedite, stresite ga v posodo z maslom in čebulo, začinite s poprom in soljo.
  • Prtažite ga, da dobi lepo rjavo skorjico.
  • Pred serviranjem ga posujte s slanino in peljite z olivnim oljem.

Pečen krompir z limono in česnom

Sestavine:

  • kilogram mladega krompirja
  • glavica česna
  • 100 mililitrov olivnega olja
  • pol žlice soka limone in limonina lupinica.
  • osem do deset listov lovorja
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen’s Vegan Kitchen (@helens_vegan_kitchen)

Priprava:

  • Krompir operite in gomolje prerežite na polovice.
  • Stresite jih v veliko posodo, peljite s hladno vodo in posolite. Kuhajte deset minut, da se zmehča ter krompir odcedite.
  • Še deset minut ga pustite v posodi na vroči pari.
  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Glavico česna ločite na stroke in jih olupite.
  • Dno pekač prelijte z oljem in ga segrejte v pečici. Skrivnost uspeha recepta je v toplem, vendar ne vročem olju v pekaču.
  • Dodajte krompir tako, da bo prerezana stran obrnjena navzdol, liste lovorja in stroke česna.
  • Pecite približno 40 minut in krompir proti koncu rahlo potlačite z vilico, da bo postal hrustljav.
  • Začinite s soljo in poprom.

Recepta s portala MissGastro

Preberite še: To se bo zgodilo, če boste jedli krompir, ki že kali

Morda vas zanima tudi: Kako zdrav je v resnici krompir


oddajte komentar

preberite tudi

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

12 seksualnih tipov: kateri ste vi in kakšen je vaš popoln partner?

7 manj znanih (a neprecenljivih) prednosti samskega stanu

ne spreglejte