Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Rastline, ki premagujejo nespečnost

Nekatere lončnice so v spalnici prav posebej dobrodošle.

4.3.2016 ob 7:30

shutterstock_228359812.jpg

Ne samo, da so zelene rastline v domu zelo prijeten okras, vplivajo tudi na kvaliteto zraka, na zdravje in na dobro počutje. Če boste izbrali prave, boste celo spali bolje. Poglejte si zato pet najboljših za spalnico.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Areka palma. Košata lončnica, ki iz zraka odstranjuje strupene snovi ter tako čisti zrak. Hkrati ga izdatno vlaži in je zlasti dobrodošla v mesecih, ko grejejo radiatorji. Prav zaradi suhega zraka namreč pogosto trpijo dihala in ovirajo spanec, areka palma pa v spalnici učinkovito rešuje to težavo. 

Aloe vera. Rastlina, ki je poznana po svojih številnih pozitivih učinkih na zdravje. Eden od njih je tudi zagotavljanje boljšega spanca. Večina rastlin podnevi sprošča kisik in ponoči ogljikov dioksid, aloe vera pa ponoči sprošča več kisika. Večja koncentracija tega omogoča boljši spanec.

Aloe vera

Fikus benjamin.  Še ena rastlina, ki ima izjemno sposobnost čiščenja zraka. Iz njega odstranjuje kar 70 odstotkov v njem prisotnih strupenih snovi. Prav zato izjemno pozitivno vpliva na spanec, hkrati je v spalnici nedvomno lep okras.

Taščin jezik. Rastlina, ki pozitivno vpliva na dihala in imunski sisitem. Znižuje glavobol, niža krvni tlak in tako kot aloe vera ponoči v zrak pospešeno izloča kisik. Zagotovo se boste zato v njeni družbi bolje spočili.

Sobna praprot. Iz svojih listov sprošča snovi, ki pozitivno vplivajo na živčevje, blažijo posledice stresa, čistijo zrak in posledično pripomorejo k bolj mirnemu, kvalitetnemu ter krepčilnemu spancu. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Tehnika, ki prepreči prezgodnji izliv

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

ne spreglejte