Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Preprosti koraki do s toplino prežetega doma

Mini spremembe za maksi učinke.

13.1.2018 ob 6:00

doma_3_micna_manj.jpg

Tedaj, ko se v deževnem, hladnem in sivem zimskem dnevu vrneš domov med štiri stene je vse, kar si želiš, zvrhana mera topline, ki bi te objela takoj, ko bi seboj zaprla vrata.

Da bi je bila vedno deležna, ne potrebuješ velikih sprememb in visokih izdatkov. Poglej osem preprostih načinov, s pomočjo katerih bo tvoje zavetje vselej toplo in prijetno. 

Priskrbi si pravo posteljnino

Drži, svilene ali viskozne rjuhe so seksi in prijazne tudi do kože. A pozimi jih raje nadomesti s toplimi bombažnimi rjuhami. Vzglavnik je še vedno lahko svilen, tvoje telo pa naj se greje ob flaneli. In priskrbi si kakšno dodatno mehko odejo. V mrzlih nočeh ti bo še kako prišla prav.

V predprostor postavi copate

Prvi korak k toplini: topla stopala. Vanje te ne bo zeblo v mehkih, udobnih copatih. Naj te čakajo v predprostoru, obuj jih takoj, ko vstopiš skozi vrata in z nog sezuješ tiste neudobne čevlje, v katerih so tvoje noge trpele cel dan. Dodaten plus: umazanija s čevljev se ne bo raznesla po celem stanovanju.

Kavč in okrasne blazine

Teh ni nikoli, zlasti pa ne pozimi, preveč. Naj bodo mehke, puhaste, lahko žametne in že na pogled tople. Če meniš, da jih imaš že preveč, stare prevleci z udobnimi prevlekami. Kakšna dodatna odeja na mehkem kavču prav tako ne bo odveč.

Razmisli o preprogi

Bogate, mehke preproge res niso najbolj hvaležen dekorativni predmet, a so pozimi več kot dobrodošle. Ne samo, ker je hoja po njih prijetna, temveč tudi, ker zadržujejo toploto doma. Če res nisi ljubiteljica velikih preprog, si omisli manjše in z njimi prekrij strateška mesta: položi eno pred zofo, eno pod mizico v dnevni sobi, eno ob omarice v kuhinji in eno pred posteljo. Jutra in dnevi bodo z njimi lepši.

doma_1_micna_manj.jpg

Poskrbi za mehkejšo svetlobo

Prava svetloba še kako doprinese k udobnejšemu bivanju. Predvsem pozimi, ko je treba zgodaj prižgati luči. Omisli si zato svetila, ki bodo osvetljevala vse kotičke doma z mehko, prijetno in ne preveč intenzivno svetlobo. Prižgi jih tedaj, ko počivaš ali uživaš ob priljubljeni seriji. Med branjem si vendarle omisli močnejšo luč.

Kaj pa zavese?

Pozimi prosojne zavese zamenjaj z bogatejšimi, morda žametnimi. Te ne samo, da prostoru zagotavljajo prijetnejšo noto, hkrati preprečujejo toploti, da bi se izgubljala skozi okna in mrazu, da bi zašel v tvoje zavetje.

Tkanine tudi v kuhinji

Začni na začetku in pred kuhinjske omarice položi preprogo. Mizo polepšaj z ličnim prtom, stole obloži z mehkimi blazinami. Vsaka dekorativna tkanina pripomore k boljšemu počutju in prijetnejšemu bivanju.

Obdaj se s spomini

Res je, da fotografije tebi ljubih ljudi in dogodkov ne bodo dvignile vrednosti na sobnem termometru, bodo pa pogrele tvoje srce in polepšale še tako siv, turoben zimski dan.

doma_2_micna_manj.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte