Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Prekrasna okrasna steklena embalaža

Nekatere steklene embalaže ne morete vrniti v trgovino, lahko pa z njo polepšate dom.

28.6.2016 ob 7:35

steklo_shutterstock_354525416.jpg

Nekatere steklenice sodijo med povratno embalažo in jih zato lahko vrnete v trgovino. Druge te možnosti ne dopuščajo. A škoda bi jih bilo zavreči. Raje, kot da steklenice in steklene kozarce odnesete na odpad, si poglejte nekaj idej, kako jih lahko uporabite. 

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Steklenica kot vaza za cvetje. Najenostavnejši in zagotovo tudi najbolj poznan način uporabe steklenice: spremenite jo v vazo za cvetje. Temu namenu bodo najbolje služile tiste malce neobičajnih oblik. Kako velike boste zato izbrali, je odvisno od vrste cvetlic, s katerimi nameravate polepšati dom. Kam jih boste postavili, je vaša izbira. Manjše lahko celo obesite na vrvice in z njimi okrasite vrt, na katerem pripravljate zabavo. 

steklo_shutterstock_354527417.jpg

Steklenica kot stojalo za nakit. Steklenico zanimive oblike lahko spremenite v stojalo za nakit. Izbrano dobro operite, posušite in postavite na prostor, kjer hranite modne dodatke. Njena oblika je idealna za hranjenje zapestnic, elastik za lase, ročnih ur in različnih drugih modnih dodatkov.

Steklenica kot kozarec ali vrč. Manjše stekleničke s širokim grlom lahko spremenite v kozarce, ki bodo popestrili otroško zabavo. Operite jih, odstranite z njih etikete, vanje nalijte sok in postavite slamico. Lahko jih okrasite s pentljami, ki jih zavežete okoli grla ter bodo pričarale eleganten in zanimiv pridih. Večje steklenice s širokim grlom pa lahko uporabite namesto vrča za sok.

steklenice1.jpg

Steklen kozarec kot kopalniški okras. Če boste lepo oprane prazne kozarce napolnili z okrasnimi perlicami, umetnim cvetjem ali barvitimi kamenčki, se bodo na kopalniški omarici ali oknu spremenili v eleganten detajl. Lahko pa kozarce napolnete kopalno soljo ali dišečo kopeljo. Tako bo okras hkrati še uporaben. 

Steklenica kot svečnik. Steklenico temeljito operite, jo napolnite s peskom ali kamenčki, na koncu pa vanjo namestite svečo. Na takšen način lahko uporabite le eno ali več steklenic zanimivih oblik in jih položite na mizo ali omaro. Izdelali ste čudovit svečnik ki bo, ko bo potrebno, pričaral pravo vzdušje doma. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte