Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pravilna razporeditev v pomivalnem stroju za najboljši učinek

Da bo res brezhibno čista.

21.11.2016 ob 11:15

posoda_shutterstock_244604110.jpg

Da bi bila posoda potem, ko jo vzamete iz pomivalnega stroja res dobro oprana, morate umazano vanj pravilno zložiti. Tudi s pomočjo sledečih nasvetov.

Nam že sledite na Facebooku

  • Ko na spodnji del v temu namenjene predelčke zlagate krožnike, naj enemu velikemu sledi en mali. Tako bo do njih prišlo več vode in bolje se bodo oprali.
  • Velike površine, kot so plastične deske za rezanje, pladnji, pekači ter res veliki krožniki naj bodo na robu. Voda iz pršil jih bo lažje dosegla.
  • Če je vaš pomivalni stroj nov, predhodno izpiranje krožnikov ni potrebno. Dovolj je samo odstraniti večje ostanke hrane. Zlasti, če boste stroj vključili še isti dan.
pomivalni.jpg
  • Nože zaradi varnosti postavite z navzgor obrnjenimi ročaji. Na takšen način je priporočljivo zlagati tudi vilice.
  • Pribor je pametno sortirati tako, da v vsak predalček ločeno zložite vilice, žlice in nože. Ko bo stroj končal s pranjem, jih boste z eno potezo lahko pospravili v predal.
  • Ponve zložite ob rob.
  • Skodelice in kozarce zložite na zgornjo rešetko. Med njimi naj bo malo prostora, da se med pranjem ne bi poškodovali.
  • Če se vaša košara za pribor loči po sredini, jo razstavite in polovici prislonite ob rob stroja. V njem bo več prostora.
  • Stroja ne trpajte preveč, sicer posoda ne bo dobro oprana.
  • Preden ga vklopite, v kuhinji odprite toplo vodo. Tako bo prva voda v stroju topla. 

Upoštevjate tudi, kaj ste kuhali

Če stroja ne nameravate vklopiti še isti dan in posode ne izpirate, jo je primerno zložiti glede na to, kaj je bilo v njej. Študije kažejo, da je na robove spodnje košare najprimerneje naložiti posodo, v kateri so bile beljakovine, denimo jajca, meso.  Pranje teh zahteva več časa, voda pa tam teče počasneje, ostanki se zato bolje namočijo, umazani predmeti pa temeljiteje operejo.

Nad in pod rotacijske dele stroja, je najbolje postaviti posodo, v kateri so bili ogljikovi hidrati (krompir, omake, testenine). Ta za čistočo potrebuje manj detergenta in močnejše curke vode.

Čist stroj za čisto posodo

Občasno očistite svoj pomivalni stroj. Preverite filtre, z vročo vodo odstranite ostanke iz njih, po dno stroja posujte jedilno sodo, v predel za tableto pa nalijte alkoholni kis. Stroj naj nato prazen odpere celotni cikel pri najvišji temperaturi.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lovijo nedolžne mladeniče in druge zmote o pumah (po izkušnjah ene od njih)

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

ne spreglejte