Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Podaljšajmo poletje in uživajmo na terasi

Še vedno lahko izkoristimo teraso.

19.9.2016 ob 7:00

02_terasa.jpg

Se boste težko poslovili od uživanja na terasi, kjer vam je bilo letošnje poletje še posebno prijetno? Dodajte nekaj elementov, spremenite barvno shemo in jo pripravite na jesen. Tudi v hladnejših dneh je terasa lahko prijetno zatočišče, ki vam omogoča sprostitev po delovnem dnevu.

Uporabite toplejše, zemeljske barve. Odtenki, ki prevladujejo v naravi, naj bodo navdih tudi pri dekoriranju, poletno živahnost naj zamenja jesenska umirjenost. Velike sveče v poletnih barvah naj zamenjajo rjave, umazano bele ali bordo rdeče. Blazine na stolih zamenjajte s kosmatimi preprogami ali živalskimi kožami, namizni prt pa naj bo v čim nevtralnejši barvi. Namesto buhtečih šopkov za dekoracijo uporabite posušeno cvetje ali naredite dekoracijo z vejami.

Za udobnost poskrbite z odejami, saj boste tako zunaj zdržali dlje. Z njimi obložite klopi in stole, na teraso pa si lahko postavite tudi večjo košaro za shranjevanje odej. Lahko pa številne stole, ki jih imate na balkonu za goste, ki so k vam prihajali poleti, zdaj zamenjate z udobnim naslanjačem ali dvema. Izberite naslanjač s širokim naslonom, ki bo dal občutek topline, varnosti in objema, torej vse, kar potrebujemo v jesenskih večerih.

Ker bo sonce zahajalo vedno hitreje, poskrbite za svetlobo. Najprijetnejšo boste ustvarili s svečami, lanternami in visečimi lampijončki. 

Avtorica: Da. M. 
Foto: Arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

12 seksualnih tipov: kateri ste vi in kakšen je vaš popoln partner?

7 manj znanih (a neprecenljivih) prednosti samskega stanu

ne spreglejte