Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet najboljših dišav za spalnico

Sivka dokazano pomirja um in telo ter tako pomaga v bitki s stresom in prikliče miren spanec.

30.1.2016 ob 9:15

shutterstock_2340462.jpg

Odišavljanje doma z eteričnimi olji ali dišečimi svečami ni težka naloga, s pravim izborom pa boste z učinki zagotovo zadovoljni. Kateri vonji so najboljši za spalnico?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Smreka

Če se sprašujete, zakaj je na prvem mestu je odgovor kot na dlani: ker diši po naravi, miru, petju ptic, daljšemu dopustu ali samo koncu tedna daleč stran od ljudi, elektronske pošte in napetega urnika.

Kamilica

Blagodejni učinek kamiličnega čaja je že dolgo znan. Če pa boste pred počitkom za eno uro prižgalo svečo z vonjem te rastline, boste po zagotovilih strokovnjakov spali bolje, kot kdaj koli prej.

Sivka

En od najbolj priljubljenih vonjev, ki dokazano blagodejno vpliva tako na um kot na telo. Vonj sivke umirja dejavnosti simpatičnega živčevja ter tako pomaga pri premagovanju stresa in zagotavlja trdnejši spanec.

Jasmin

Jasmin sicer ne pomirja, velja namreč za vonj, ki spodbuja strasti. In če si jih obetate, si prižgite svečko z njegovo značilno aromo.

Vrtnica

Njen prijeten vonj ima neverjetno sposobnost na krepitev spomina. Prav zato spalnico z njim obogatite zjutraj. Če vas čaka težka miselna naloga ali veliko učenja, vam bo zagotovo v pomoč.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte