Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Osupljiva steklena vila, kjer nadstropji ločuje bazen

Sprehodite se skozi stekleno vilo, v kateri se čez celo nadstropje razprostira notranji bazen.

3.2.2017 ob 7:15

1-min.jpeg

Bi živeli v hiši, kjer dve nadstropji ločuje etaža, ki je v celoti zalita z vodo? V biroju LAAV so si arhitekti zamislili ambiciozen projekt, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. V biroju so projekt postavili v borov gozd v srcu Nizozemske in mu nadeli ime Villa Clessidra.

Gre za 200 kvadratnih metrov veliko 3-etažno domovanje, ki od zunaj spominja na kocko. Steklene stene skupaj držijo kovinski okvir in grobe betonske plošče, srednja etaža pa je nekaj prav posebnega.

2-min.jpeg

Pogled iz pritličja v drugo nadstropje skozi steklen bazen

Prav na sredi hiše je strateško pozicioniran bazen, ki se razprostira čez celo prvo nadstropje. Steklena struktura ločuje pritličje in drugo nadstropje, s tem pa so poskrbeli, da so tla in stropovi vseh nadstropij pravzaprav stekleni.

V pritličju so delovni prostor s knjižnico oziroma pisarno, dnevna soba, kuhinja in jedilnica, v zavetju pritličja pa je tudi pokrita garaža. Če se v spodnjem prostoru ozrete v strop, pravzaprav gledate skozi dno bazena v naslednjo etažo.

3-min.jpeg

Prvo nadstropje je torej v celoti namenjeno namakanju, skozi njega pa vodijo stopnice, ki vas pripeljejo v spalnice. Na vrhu sta dve spalnici s kopalnicama, tla pod glavno posteljo pa so prav tako prosojna in odpirajo pogled na bazen. 

Večji del sten sestavljajo velika steklena okna, ki jih lahko tudi široko odprete in v toplejšem delu leta nastropje z notranjim bazenom preobrazite v odprt bazen. Prav zaradi oken in vode, ki se preliva skozi nadstropje, je hiša polna zlomljenih svetlobnih trakov, ki dajejo prav posebno vzdušje.

4-min.jpeg

Projekt je bil ustvarjen na željo njihove stranke, a se je ta umaknila že med fazo oblikovanja. V biroju LAAV pravijo, da imajo za hišo že nekaj ponudnikov, zato bo vila kljub nekaj izzivom v sami izgradnji, vendarle videla luč sveta.

Avtor: Maja Fister

Foto: LAAV Architects


oddajte komentar

preberite tudi

Preden se vrnete k bivšemu, obvezno odgovorite na teh pet vprašanj

To je razlog, da si po rekreaciji želite seksa

Osem najboljših položajev za hitri seks

ne spreglejte