Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Osupljiva steklena vila, kjer nadstropji ločuje bazen

Sprehodite se skozi stekleno vilo, v kateri se čez celo nadstropje razprostira notranji bazen.

3.2.2017 ob 7:15

1-min.jpeg

Bi živeli v hiši, kjer dve nadstropji ločuje etaža, ki je v celoti zalita z vodo? V biroju LAAV so si arhitekti zamislili ambiciozen projekt, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. V biroju so projekt postavili v borov gozd v srcu Nizozemske in mu nadeli ime Villa Clessidra.

Gre za 200 kvadratnih metrov veliko 3-etažno domovanje, ki od zunaj spominja na kocko. Steklene stene skupaj držijo kovinski okvir in grobe betonske plošče, srednja etaža pa je nekaj prav posebnega.

2-min.jpeg

Pogled iz pritličja v drugo nadstropje skozi steklen bazen

Prav na sredi hiše je strateško pozicioniran bazen, ki se razprostira čez celo prvo nadstropje. Steklena struktura ločuje pritličje in drugo nadstropje, s tem pa so poskrbeli, da so tla in stropovi vseh nadstropij pravzaprav stekleni.

V pritličju so delovni prostor s knjižnico oziroma pisarno, dnevna soba, kuhinja in jedilnica, v zavetju pritličja pa je tudi pokrita garaža. Če se v spodnjem prostoru ozrete v strop, pravzaprav gledate skozi dno bazena v naslednjo etažo.

3-min.jpeg

Prvo nadstropje je torej v celoti namenjeno namakanju, skozi njega pa vodijo stopnice, ki vas pripeljejo v spalnice. Na vrhu sta dve spalnici s kopalnicama, tla pod glavno posteljo pa so prav tako prosojna in odpirajo pogled na bazen. 

Večji del sten sestavljajo velika steklena okna, ki jih lahko tudi široko odprete in v toplejšem delu leta nastropje z notranjim bazenom preobrazite v odprt bazen. Prav zaradi oken in vode, ki se preliva skozi nadstropje, je hiša polna zlomljenih svetlobnih trakov, ki dajejo prav posebno vzdušje.

4-min.jpeg

Projekt je bil ustvarjen na željo njihove stranke, a se je ta umaknila že med fazo oblikovanja. V biroju LAAV pravijo, da imajo za hišo že nekaj ponudnikov, zato bo vila kljub nekaj izzivom v sami izgradnji, vendarle videla luč sveta.

Avtor: Maja Fister

Foto: LAAV Architects


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte