Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Osem idej za urejeno omaro

Zagotovo boste katero s pridom izkoristili.

3.7.2016 ob 6:15

omara_shutterstock_348429926.jpg

Se vam zdi, da so vaše omare vedno razmetane in prenapolnjene, ter da v njih nikakor ne morete vzpostaviti reda?  S sledečimi namigi se boste lahko poslovili od vseh teh težav.

Več koristnih nasvetov za urejanje doma najdete na Facebooku.

Pisani obešalniki

Priskrbite si obešalnike v različnih barvah. Denimo modre za hlače, bele za bluze, rumene za obleke. Tako boste že takoj, ko boste odprli omaro vedeli, kje iskati hlače, ki ste jih nameravali obleči.

Dodatna pomoč

Omislite si dodaten obešalnik in nanj vsak večer obesite tisto, kar nameravate zjutraj obleči za v službo. S tem boste prihranili čas ter dlje ohranili red v omarah, saj vam ne bo treba v jutranji naglici iskati prave kombinacije. Kakšne so posledice tega, že veste.

Čevlje v škatle

Čevlje, zlasti tiste, ki jih v sezoni ne nosite ali jih obujete redkeje, pospravite v škatle. Na vsako nalepite fotografijo vsebine in vedno boste vedeli, kaj je v njej.

Spravljene torbice

Namesto, da vam ležijo v omari, na njeno steno prilepite držala in jih obesite nanje. Tako jih boste vedno imeli očeh in nagrmadene na dnu omare ne bodo izgubile oblike.

Izdelajte stojalo za nakit

Preskrbite si lično leseno desko, vanjo zapičite žebljičke in jo obesite na steno nad toaletno mizico. Na žebljičke obesite ogrlice, verižice, uhane, zapestnice in podobne modne dodatke, ki vam sicer ležijo kar po predalih. Namesto deske lahko uporabite tudi tablo iz plute.

Uporabite modelčke za ledene kocke ali prazno embalažo jajc

In vanje pospravite manjše uhane, prstane in broške.

Uredite posteljnino

Pripadajoče rjuhe pospravite v prevleke za vzglavnike, tako boste v omari porabili manj prostora, hkrati pa vam ne bo treba vsakič, ko boste menjali posteljnino, iskati primernih kombinaciji.

Uporabite kovčke

Tiste, ki jih nikoli ne vzamete na počitnice in so vam povsem odveč. Če boste vanje zložili bunde, plašče puloverje, šale kape in podobno, česar poleti ne potrebujete, bodo dodobra upravičili svoj obstoj.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

ne spreglejte