Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Natečaj: Zbiramo retro skodelice, najlepše bomo nagradili

Sodelujte v nagradnem natečaju zbiranja retro skodelic in obujanja spominov.

22.9.2020 ob 5:40 | Foto: Taja Košir Popovič | Avtor: Da. M.

Natečaj: Zbiramo retro skodelice, najlepše bomo nagradili

V čudovitem ambientu Kavarne Mao se čuti nostalgija, ta namreč domuje v Fužinskem gradu, mogočni grajski zidovi in atmosfera lokala pa pričarata posebno doživetje slovenskega oblikovanja in arhitekture. V Kavarni Mao boste tako sedeli na kultnih stolih z dolgo zgodovino. Prispevali so jih obiskovalci MAO ter znane osebnosti iz slovenske arhitekture in oblikovanja.

Zgodbo zbiranja starih, a še kako dragocenih predmetov, nadaljujemo s skodelicami. Imate doma, zadaj v omari ali morda skrito na podstrešju, kakšno skodelico, ki je vam tako ljuba, da se od nje še kar niste poslovili, uporbljate pa je tudi ne? Zakaj ne bi ta posebna skodelica postala del opreme kavarne, v katero radi zahajate? In morda prav tam v njej spijete najljubši topel napitek.

Vabimo vas, da nam podarite retro skodelico, mi pa vam v zameno postrežemo s kavo ali čajem in kosom Lolitine tortice.

Vaše skodelice bomo zbirali cel mesec ter jih nato ocenili ter med njimi izbrali zmagovalce.

Poseben del natečaja pa je namenjen slovenskim oblikovalcem keramike. Tudi ti so vabljeni, da prinesejo svoj izdelek ter tako postanejo del zgodbe Kavarne Mao. Vsak od oblikovalcev bo kasneje še posamezno predstavljen na portalu Mična.

Kako bomo podeljevali nagrade?

Po mesecu zbiranja vaših skodelic bomo vsako fotografirali in objavili na portalu Mična, kjer bo nato potekalo glasovanje bralcev. Hkrati bo skodelice ocenila tudi strokovna komisija. Posebna nagrada pa bo tudi za skodelico z najlepšo izvirno zgodbo ali anekdoto. Zato, ko boste skodelico oddali v Kavarni Mao, zraven pripišite tudi nekaj besed.

In nagrade? Skodelica, ki bo zmagala po izboru strokovne komisije, bo lastniku prinesla večerjo za dve osebi v vrhunski restavraciji Strelec.

Skodelica z najlepšo izvirno zgodbo bo lastniku prinesla rojstnodnevno Lolitino torto.

Skodelica, ki pa bo zmagala po izboru bralk portala Mična pa bo lastnico ali lastnika razveselila s paketom presenečnja uredništva Mične in pa kosilom za dve osebe v gostilni Pri Trubarjevi mami.

Kam odnesem skodelico?

Skodelice zbiramo v Kavarni Mao (v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje na gradu Fužine, v Ljubljani). Ko v kavarni oddate skodelico, boste v zameno dobili kavo ali čaj in kos tortice. 

OBVESTILO - Trenutno smo natečaj prekinili, saj je kavarna MAO zaprta zaradi ukrepov ob zajezitvi širjenja koronavirusa. Z natečajem bomo nadaljevali, ko bo naš vsakdan spet v ustaljenih tirnicah. 

preberite tudi

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

ne spreglejte