Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

NAREDI SAMA: Testo za pico - popoln italijanski recept

Osnova dobre pice je dobro testo. Naredite ga kot pravi Italijanski pizzaiolo!

25.2.2016 ob 9:00 | Foto: Petra Furlan, Shutterstock | Avtor: Petra Furlan

Pica (italijansko pizza) je italijanska jed iz testa, nadevanim predvsem s paradižnikovim pirejem in sirom. Začinimo jo z origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italijanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti - PICA MARGERITA.

Pravi italijanski recept za pripravo najboljšega testa za pico je Mična tokrat dobila pri strastni ljubiteljici kulinarike, ki prihaja iz Italije. Svetujemo vam, da si pred ogledom videa najprej preberete spodnje nasvete, brez katerih dobra pica ne bo uspela.

--> Preberite še: Presenečeni boste, kaj vse smo skuhali iz samo enega kilograma moke

Pico obložite z sestavinami po želji vendar med samo pripravo upoštevajte naslednje:

  • Testo naj vzhaja na toplem mestu, pri enakomerni temperaturi. Na prepihu ne bo dobro vzhajalo.
  • Testo razvaljajte zelo na tanko (0,5 cm), tako kot vidite v posnetku.
  • Namesto sira vam toplo priporočamo, da uporabite pravo MOZZARELO DI BUFALO (to je mozzarela iz bivoljega mleka).
  • Pice ne obložite preveč, saj bo okusnejša, če se ne bo šibila pod težo vseh mogočih sestavin.
  • Ko pico obložite, jo pred peko rahlo pokapajte z oljčnim oljem in posujte z origanom.
  • Salamo ali pršut dajte na pico tik preden je pečena, ter jo še za 1 minuto postavite nazaj v pečico.
  • Zelo pomembno je, da je pečica ogreta na maksimum (cca. 250 °C). Pico pecite 10 minut.


Kako Mična speče pravo italijansko pico in kakšno razmerje sestavin uporabi, si poglejte v spodnjem posnetku.


oddajte komentar

preberite tudi

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

ne spreglejte