Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najlepši cvetlični aranžmaji, ki bodo izstopali

Drobni detajli za velike učinke pri krašenju miz.

10.5.2016 ob 8:05

roze md.jpg

Pripraviti mizo za slovesno priložnost, pa naj bo to poroka, rojstni dan, družinsko srečanje ali drug prijeten dogodek, ni vedno lahko. Sploh ne, če želite s cvetličnim aranžmajem malce izstopati. V kolikor se približuje velik dogodek, na katerem bi radi prav posebej blesteli, poglejte nekaj idej Amande Rodrigez, stilistke iz Stockholma.

Več namigov za dekoracijo doma poiščite na Facebooku.

Sledite naravi. Najlažji in hkrati najbolj učinkovit način dekoracije je uporaba tistega, kar ponuja narava. Letni čas, v katerem smo, nudi neskončno možnosti: cvetlice, cvetoče grmovnice, veje in listje, vse bo delovalo čudovito. Namig: cvetoča magnolija v preprosti stekleni vazi za poseben in hkrati preprost ter sproščen videz. 

rozemd3.jpg

Malo drugače. Ste razmišljali o visečem okrasju? To je zlasti priporočljivo za manjše mize, na katerih za bujne šopke ni prostora. Združite zelenje bršljana z vrtnicami ali drugim cvetjem, uporabite pa lahko tudi okrasni papir, trakove in druge dodatke. Pazite le, da boste tako oblikovano cvetje čvrsto pritrdili na luč ali na strop in da bo dovolj visoko, da ne bo motilo svečanega obeda.

rozemd5.jpg

Cvetlični stolp. Včasih bi radi malce višji aranžma. Na središče mize v tem primeru postavite zanimivo skulpturo: na spodnjo širšo stekleno posodo enega na drugega položite ožje kozarce, v zadnjega pa prikupen šopek pisanega cvetja. Amanda priporoča enobarvno steklo in simetrično oblikovan stolp.

rozemd6.jpg

Da se ta ne bi ob nepravem trenutku podrl, uporabite steklu prijazno lepilo, ki bo zagotovilo stabilno postavitev zanimivega cvetličnega aranžmaja, po zaključku dogodka pa boste kozarce zlahka očistili.

Avtorica: M. F.
Foto: Ikea


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte