Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najboljše ideje za urejanje doma iz leta, ki se poslavlja

Uporabite jih tudi v tistem, ki se začenja.

30.12.2016 ob 8:30

shutterstock_435892198.jpg

Nesmiselno je pričakovati, da bo v času praznikov dom vedno brezhibno urejen. A ko se bo praznična vročica polegla in se bodo zadeve umirile, upoštevajte nekaj najboljših namigov za urejanje doma iz leta, ki se poslavlja.

Nam že sledite na Facebooku?

Oblačila v omari uredite glede na priložnost

Saj veste, namesto, da bi majice, hlače, krila in obleke zlagali glede na barvo, jih uredite glede na priložnost, ob kateri jih nosite. Tako boste lažje in hitreje izbrali oblačila, ki so namenjena delu, prostemu času ali zabavi.

Na omaro namestite obešalnik

Nanj vsak večer obesite oblačila, v katera se nameravate zjutraj odeti. V jutranji naglici vam bo prihranjeno iskanje prave kombinacije.

Deske za rezanje postavite v stojalo za mape

Iz tistega, ki ga v pisarni ne potrebujete več, odstranite mape in ga prinesite v kuhinjo. Vanj lahko navpično postavite deske za rezanje, pladnje in pekače za mafine.

Rjuhe pospravite v prevleke za vzglavnike

Kompleti posteljnine bodo tako vedno pri roki in ne bo vam treba iskati ujemajočih se rjuh in prevlek. V omari jih razvrstite glede na to, kateri sobi so namenjene.

Pridobite prostor v kopalnici

Če imate med ogledalom in umivalnikom tistih deset ali dvajset centimetrov prostora, nanj namestite poličko, na katero boste lahko odložili milo, čistilne blazinice in druge manjše pripomočke. Na neizkoriščen prostor nad vrati pa pritrdite polico, ki naj bo namenjena shranjevanju zalog šamponov ali toaletnega papirja.

V kovčke spravite izven sezonska oblačila

Pozimi bodo v kovčkih, ki vas ne spremljajo več na potovanja, kopalke in poletne oblekice, poleti pa seveda debeli puloverji, kape, šali in rokavice.

Shrambo uredite s pomočjo košaric

V eni naj bodo pripomočki za peko, v drugi prigrizki, v tretji moka in sladkor in tako naprej. Pri naslednji peki keksov boste vedno vedeli, kje iskati pecilni prašek ter vaniljev sladkor.

Redne čistke

Za konec pa še najpomembnejše: stvari, ki jih ne potrebujete več, tistih, ki jim je potekel rok uporabnosti, pripomočkov, ki ne delujejo (in jih ne boste nikoli popravili), skoraj prazne embalaže ter podobnega, se brez milosti znebite. Še uporabne lahko podarite, odvečno kramo pa zavrzite. Kot rečeno: brez milosti.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

ne spreglejte