Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

NAGRADNO: Podarjamo knjigo receptov Tasty, Slastno & strastno

Bi imeli novo kuharsko knjigo Tasty, Slastno & strastno? Mična podarja čisto svež izvod, preveden v slovenščino!

24.10.2018 ob 8:54

tasty_knjiga_recepti_kuharica_kuharska_kuhanje_tortilja_piscanec_torta_cokolada_ananas3.jpg

Tasty je noro priljubljen kuharski fenomen, ki po vsem svetu druži ljudi na spletu in je za zmeraj spremenil način, kako kuhajo nove generacije. Začelo se je s kratkimi videi, ki jih delimo in všečkamo po družabnih omrežjih kot za stavo.

Tasty nas je očaral že na spletu, toda nekaj še bolj posebnega je, ko primemo v roke natančno zapisane recepte, ki tokrat spregovorijo slovensko. V prvi knjigi z naslovom Tasty, Slastno & strastno, ki jo je izdala še sveža založba Vida, je na 192 straneh zbranih prek 80 odličnih receptov, ki so gledalce Tasty videov najbolj navdušili. 

Bi imeli knjigo Tasty, Slastno & strastno, letos izšla pri Založbi Vida? Bralkam in bralcem, ki si obožujejo kuhanje v stilu, poklanjamo knjigo Tasty, Slastno & strastno.

Vse, kar morate storiti, je, da skočite na Mičnino Facebook stran, poiščete nagradno igro Tasty, Slastno & strastno, objavo a) všečkate, b) s prijatelji delite na svojem zidu IN c) v komentar zapišete, kaj dobrega boste kuhali danes.

Srečnega dobitnika oziroma dobitnico bomo izžrebali v ponedeljek, 29. oktobra, da pa boste lažje počakali na omenjeni datum, pa lahko že zdaj preizkusite naslednji RECEPT iz knjige Tasty, Slastno & strastno za Burito košarice ...

Dopolnjeno v ponedeljek, 29. oktobra: Nagradna igra je končana. Srečna dobitnica je Nina Očko.

tasty_knjiga_recepti_kuharica_kuharska_kuhanje_tortilja_piscanec_torta_cokolada_ananas5.jpg

RECEPT iz knjige Tasty, Slastno & strastno
Burito košarice
 

Skrivnost te večplastne jedi iz pečice so tri besede: tortilje, začimbe in mešanica. V njej se združi najboljše od najboljših mehiških okusov: orientalska kumina, kajenski poper in čilli v prahu. Vse, česar se dotaknejo (v našem primeru piščanca, riža, čebule in pasiranega fižola), pretvorijo v fiesto. Zlaganje tortiljinih krpic v pekač za mafine je kot majhen likovni projekt, ki nas spomni na to, da mora kuharija biti tudi zabavna.

Sestavine za 12 košaric
- 1 na kockice narezan razsemenjen paradižnik
- 6 pšeničnih tortilij
- 80 g pretlačenega fižola
- 50 g kuhanega riža
- 50 g nastrganega sira čedar

NADEV:
- 2 žlički olivnega olja
- 1 fino nasekjana čebula
- 250 g piščanca, narezanega na kockice
- sol in poper po okusu
- 2 nasekljana stroka česna 

ZAČIMBNA MEŠANICA ZA BURITO:
- 1 žlička čllija v prahu
- 1 žlička orientalske kumine
- pol žličke mlete paprike
- pol žličke česna v prahu
- pol žličke kajenskega popra 

Ko postrežemo:
- kisla smetana
- guacamole
- salsa
- svež nasekljan koriander

tasty_knjiga_recepti_kuharica_kuharska_kuhanje_tortilja_piscanec_torta_cokolada_ananas6.jpg

POSTOPEK

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Namastimo pekač za 12 mafinov.
  1. Na srednje močno vročino pristavimo veliko kozico. Dodamo olje in čebulo ter pražimo, da postekleni, 3 do 5 minut. Dodamo koščke piščanca, solimo, popramo in pražimo, dokler se piščanec zlatorjavo ne zapeče, približno 5 minut. Dodamo česen in pražimo še 2 minuti. Odstavimo in pretresemo v skledo.
  1. Zmešamo vse sestavine začimbne mešanice in jih dodamo k piščancu. Dodamo narezan paradižnik in premešamo.
  1. 6 tortilj položimo eno na drugo. Obrežemo jih v kvadratno obliko, nato pa kvadrat razčetverimo v štiri enake kvadrate.
  1. V vsako vdolbino naoljenega pekača za mafine položimo po en kvadratni kos tortilje in ga malo potlačimo. Prekrijemo ga z drugim kosom tortilje, tako, da oblikujemo zvezdo. Na dno vsake košarice naložimo malo pasiranega fižola, nato dodamo kuhan riž in na koncu še piščančjo mešanico. Potresemo s sirom čedar. Pečemo 15 minut, dokler se sir ne stopi in se tortilje hrustljavo in zlato ne zapečejo.
  1. postrežemo s kislo smetano, guacamolejem, salso in koriandrom.

DOBER TEK!

PREBERITE ŠE: Končno v Sloveniji: knjiga receptov Tasty, fenomen, ki je spremenil kuhanje ali pa preizkusite še recepta za: Domače beljakovinske rafaelo kroglice brez peke in Odlično jagodno rulado, pripravljeno v 30 minutah!


oddajte komentar

preberite tudi

Lovijo nedolžne mladeniče in druge zmote o pumah (po izkušnjah ene od njih)

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

ne spreglejte