Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Modna znamka, ki skrbi za prefinjen videz mačk

Spoznajte Slovenko, ki skupaj z možem ustvarja šik dodatke za mačke po vsem svetu.

10.2.2015 ob 2:25

10329934_307052796130398_3327684486487641757_o.jpg

Tjaša Storm že več let živi v Berlinu, kjer se ji je skupaj z možem porodila ideja o tem, da bi navadne ovratnice za mačke in manjše pse spremenila v šik modni dodatek, v katerem bo vsak kosmatinec videti kot model. Ovratnice v obliki mini kravat, metuljčkov in rutic svetu predstavlja preko družabnih omrežij s pomočjo svojih dveh zvestih mačjih modelov: enookega Maxa in njegovega prijatelja Minija. 

Sčasoma je podjetje postalo že tako uspešno, da je Tjaša z možem ponudbo razširila še na posebne igračke, miške, ki so polnjene z mačjo meto. In vsak mačji ljubitelj ve, da so mačke na mačjo meto preprosto nore.

Kaj je Cat in Berlin in kako je podjetje nastalo?
Cat in Berlin je podjetje, kjer v prvi vrsti izdelujemo klasične metuljče in nekatere druge produkte za domače živali. Idejo o klasičnih metuljčkih sva imela že nekaj časa. Kot lastnika dveh mačk zanju nenehno iščeva zanimive izdelke. Z nastankom Maxovega Instagram profila in pogostejšim fotografiranjem sva želela najti zabaven dodatek, a ga hkrati nisva želela oblačiti. Ker z obstoječo ponudbo nisva bila zadovoljna in takšni metuljčki za živali niso obstajali, sva se odločila, da jih začneva ustvarjati sama. Zaradi pozitivnega odziva prijateljev in Maxovih oboževalcev, se je zgodba počasi nadaljevala. Vsi produkti so ročno izdelani v Berlinu, iz kakovostnih materialov in posebej prilagojeni živalim. Namenjeni so mačkam, psom in drugim malim živalim.

Kako se mački počutijo v tako šik modnih dodatkih kot so metuljčki, kravate in rutice?
Seveda se takoj prelevijo v gentlecate (smeh). No, ja, bolj kot dodatkov so verjetno veseli pozornosti, ki jo pritegnejo.

1512202_245294188972926_352076409_o.jpg

Marsikateri zagovorniki pravic živali bi dejali, da je to nepotrebno, kaj pa na to pravite vi?
Sigurno ni potrebno. Maček se verjetno ne zbudi z mislijo: »Oh kaj bom oblekel?« Dodatki so seveda zabava za lastnike, vendar so narejeni tako, da živali nikakor ne ovirajo. Namenjeni so predvsem hišnim mačkam (za varnost je dodatno poskrbljeno s prilagojenim zapiranjem). V principu se ne razlikujejo od ovratnic, pravzaprav so veliko prijetnejši zaradi mehkih materialov. Zato, zakaj ne?

Videti je, da imate stranke iz vsega sveta - od kod prihaja največ oboževalcev?
Stranke res prihajajo iz celega sveta. Na internetu ni meja. Težko je reči od kod največ, saj pošiljamo izdelke po celotni Evropi, veliko v Ameriko, Avstralijo in tudi Azijo. Najdaljšo pot je verjetno imel paket do Havajev.

Zdi se, da imajo mačke (žal) še vedno določen sloves, da so nehvaležne in arogantne, zato je več pasjeljubcev. Kako vi doživljate mačke?
To je povsem zmotno prepričanje. Ne glede na to, kakšno domačo žival imamo, nam vse vračajo brezpogojno ljubezen in prinašajo ogromno veselja. So del družine. Vsaka žival naklonjenost izraža na drugačen način. Mačke so res svojeglave in se človeku ne podredijo na enak način kot psi. A zakaj to od njih pričakujemo? Dlje in tesneje kot z njimi živimo, boljši odnos lahko vzpostavimo. Pri hišnih mačkah je vez posledično veliko tesnejša. So zelo inteligentna in družabna bitja. Imajo svojo naravo in izrazito telesno govorico, ki jo moramo razumeti. Jasno izkazujejo svoje razpoloženje in so se obenem sposobne odzivati na naše. Zagotovo ljubijo svoj dom in lastnike, in ne le takrat, ko so lačne. Izžarevajo mir, a hkrati neprestano počnejo neumnosti, ob katerih vam nikoli ne bo dolgčas. Potrebujete še več razlogov?

10462822_b.jpg

Kako sta Max in Mini postala del družine, ter kako se počutita v vlogah modela?
Max je posvojen maček iz ljubljanskega zavetišča, ki se je pred nekaj leti skupaj z nama preselil v Berlin. Pred dobrim letom se mu je pridružil še Mini. Veliko mesto in prezenca na internetu jima nudita dober razlog, da nove kreacije dnevno delita z oboževalci. Kljub temu je Max po srcu še vedno preprost slovenski maček (smeh).

Ju je težko prepričati v poziranje z izdelki?
Verjetno je le malo lastnikov domačih živali, ki ne bi imeli telefon poln s slikami svojih ljubljenčkov. Za poziranje ju ni potrebno prepričati, saj ju fotografiram ob vsem kar pač počneta. To ni ravno veliko, je pa večinoma zelo zabavno. Kar se tiče poziranja, sta oba naravna talenta in tudi po nekaj minut brez težav gledata v fotoaparat. Ne vem, zakaj, vendar to počneta oba že od začetka, povsem brez podkupovanja. Max je očitno dober učitelj.

Avtorica: Branka Grbin

Foto: Cat in Berlin


oddajte komentar

preberite tudi

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

ne spreglejte