Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Moderna hiška na kolesih, ki ima vse, kar potrebujete

Bi živeli v mini prikolici, ki nudi udobje velike hiše?

17.9.2016 ob 5:30

1.jpg

Medtem ko nekateri prisegajo na gigantske vile, pa na drugi strani postaja vedno bolj priljubljen minimalističen življenjski slog. Francosko podjetje Baluchon je pred kratkim predstavilo zadnje detajle njihove najnovejše miniaturne hiške, ki so jo poimenovali Odyssey.

Izkoriščen prav vsak centimeter prostora

Podjetje slovi po projektih, v katerih izkoristijo vsak kotiček in centimeter prostora. Tokrat so oblikovali moderno domovanje, ki pa je obdržalo estetske prijeme majhne tradicionalne hiške. Kvadrasta hiška na kolesih naravno svetlobo dobiva skozi več manjših kvadratnih oken in dve trikotni okni na nasprotnih si straneh. Pred vhodom v hiško je tudi manjša terasa, kjer lahko spijete jutranjo kavo.

2.jpg

V notranjosti nič ni prepuščeno naključju. Dvoosna prikolica, dolga 5,5 metra, ima 20,2 kvadratnih metrov bivalnega prostora. V zgornjem nadstropju je podstrešna spalnica z zakonsko posteljo, do katere pridete po lestvi. Na steni hiške je tudi prostor, kamor lestev pospravite, ko spalnice ne uporabljate. V pritljičju se nahaja še manjša spalnica, ki je lahko uporabljena kot otroška soba oziroma soba za goste. Dnevna soba je od kuhinje ločena tako, da je privzdignjena nad celoten prostor, nasprotno od velike spalnice, pa do nje vodijo prave stopnice. Seveda ni zmanjkalo prostora niti za toaletne prostore.

3.jpg

Projekt "na ključ" ima tudi majhno kuhinjo in zložljivo hrastovo mizo, kjer lahko udobno obedujejo tri osebe, ne manjkajo pa tudi omare za hrano in oblačila. Hiško na kolesih lahko na vodovod in električno napeljavo priklopite s pomočjo zunanjih priključkov. Prikolica tehta 3.350 kilogramov, za prikupno domovanje pa bi skupaj s pohištvom odšteli 43.500 evrov.

Avtor: Maja Fister

Foto: tinyhouse-baluchon.fr


oddajte komentar

preberite tudi

To je razlog, da si po rekreaciji želite seksa

Osem najboljših položajev za hitri seks

Pet nasvetov, ki vajino zvezo varujejo pred razhodom

ne spreglejte