Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ko stene oživijo

Bele stene se zdijo mnogim preveč prazne.

1.4.2015 ob 10:00

04_stena.jpg

Letos se med smernice notranjega oblikovanja vračajo tapete, barvaste stene so priljubljene že nekaj časa, vedno pogostejše so tudi stenske nalepke. Vse to so zanimive in predvsem cenovno dostopne rešitve, ko bi si želeli spremembo doma, ki ne zahteva velikega posega. Že majhne spremembe lahko delujejo pozitivno in bistveno izboljšajo razpoloženje. Ker so stene element, ki je v vsakem prostoru najbolj opazen, so največkrat v nevtralni beli barvi. A če vam je ta preveč dolgočasna, si jih lahko popestrite in tako prav vsak kotiček doma naredite poseben.

Klasika na netipični način

Pri tapetah največjo vlogo igra izbira vzorca, za postavitev pa sploh ni nujno, da je klasična. Lahko jih kombinirate s policami in ustvarili boste zanimivo igro pohištva in stenskega ozadja. Pri tapetah so v modi geometrijski vzorci, ki poskrbijo za retro vzdušje. A ti zahtevajo previdnost, saj vpadljivi motivi najbolje delujejo kot detajli v velikem prostoru. Poleg geometrijskih vzorcev je moden še les, ki je kot imitacija na voljo tudi v obliki stenskih oblog. Odlično bo deloval v prostoru, ki je zasnovan po načelih minimalizma.

09_stena.jpg

Osebna nota na steni

Vedno bolj priljubljena popestritev doma so stenske nalepke. Sprva so se zanje odločali v lokalih in trgovinah, zdaj pa je čedalje več domov, kjer zanimivo zapolnijo prostore. Na stene lahko nalepite različne ilustracije ali napise. Ti so lahko vaše življenjsko vodilo in vas ob vsakem pogledu motivirajo. Pri stenskih nalepkah domišljija ne pozna meja, saj jih lahko naredite tudi sami. 

Barve letošnjega leta

Če bi steno le prebarvali, pa lahko izbirate med barvami, ki so vam najbolj všeč, ali med tistimi, ki so trenutno v modi. Letos so najbolj moderne bež, barva jajčevca, modro-siva, temno rdeča, azurno modra, lešnikovo rjava, marelična, pastelno modra ter zlata.

Avtorica: Da. M.


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte