Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ko nas lasten dom spravlja v slabo voljo

Poglejte, zakaj ste doma pogosto tečni.

18.5.2016 ob 7:45

dom_shutterstock_297744227.jpg

Še sami ne veste natanko zakaj, a pogosto ste doma zoprni in slabe volje. Ozrite se naokoli in prepoznajte krivce za to, da vas, ko za seboj zaprete vhodna vrata, dobra volja zapusti. Ko jih boste odpravili, bo z njimi izginilo tudi neprijetno počutje.

Več nasvetov za prijetno bivanje poiščite na naši Facebook strani.

Edini vir svetlobe je na stropu

Če imate v prostorih, zlasti pa v kuhinji, samo stropno luč, se morda sploh ne zavedate, da še vedno živite v temi. Zgolj stropne luči namreč prostorov ne osvetljujejo dovolj, njihovi kotički ostajajo temni in mračni, vi pa ste zato vedno slabe volje. Omislite si stensko, namizno ter talno razsvetljavo, osvetlite dom in izboljšajte počutje.

Nimate lončnic

Lepi, zeleni listki v vsak dom dobesedno vnesejo življenje. Sobne rastline namreč ne zgolj, da so lepe na pogled, hkrati čistijo zrak in, kot kažejo številne raziskave, blažijo stres ter izboljšujejo počutje.

dom2.jpg

V spalnici je televizija

Zrenje v zaslon pred spanjem zmanjšuje kvaliteto počitka. Slab spanec pa pomeni slabo voljo. Prav tako je bilo v eni od raziskav dokazano, da se pari, ki imajo v spalnici televizijo, ljubijo redkeje od tistih, brez nje. Tudi redna telesna ljubezen seveda pozitivno vpliva na počutje.

Zavese so prenizke

Zavese obesite tik pod strop in ne na zgornji rob okna. Soba bo tako videti bogatejša in bolj dostojanstvena, počutje v njej pa bo boljše.

dom4.jpg

Vaš predprostor je skladišče navlake

Za dober pretok energije in s tem za boljše počutje pod domačo streho, bi moral biti predprostor urejen in snažen. Predvsem velja iz njega odstraniti vse, kar ovira nemoteno odpiranje vhodnih vrat.

Vsi detajli so v enakih barvah

Ko izbirate blazine, zavese, vaze in druge detajle za opremo doma, se nikar ne omejujte zgolj na eno barvo ali vzorec. Poigrajte se z različnimi kombinacijami in z njimi prostorom pridajte vašo osebno noto, jih razgibajte ter napolnite z dinamično energijo.

Vaša jedilnica je modra

Nekateri odtenki modre delujejo hladno. To pa zagotovo ni občutek, ki bi ga želeli v jedilnici. Prav tako je dokazano, da modra barva zavira tek. Morda se vam zdi zato takšna jedilnica dobra izbira v prid vaše postave, a druženje in družinski obedi v njej ne bodo prijetni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

ne spreglejte