Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ko doma kar naenkrat ni prostora

Tudi majhno stanovanje je lahko prostorno.

9.11.2015 ob 10:45

04_majhno.jpg

Večina mladih se ob selitvi od doma, kjer so živeli v veliki hiši ali prostornem stanovanju, preseli v majhno garsonjero oziroma enosobno stanovanje. Poleg pozitivnih občutkov, ki jih prinaša samostojno življenje in nekakšna svoboda, pa mnoge pesti tudi pomanjkanje prostora in soočenje s tem, da majhno stanovanje zahteva več reda za prijetno bivanje. Ob takšni selitvi moramo marsikdaj premisliti, kaj sodi v stanovanje in kaj ne, ter si majhen prostor narediti dovolj prostoren.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Ustvarite območja. Kljub temu, da je stanovanje majhno si lahko znotraj tega ustvarite, več majhnih prostorov. Ločene sobe bodo ustvarile navidezno večji prostor. Uporabite pohištvo ali preproge, ki bodo definirale prostor.

01_majhno.jpg

Osredotočenost usmerite navzgor. Na stene obesite umetniška dela ali fotografije. Zavese naj bodo dolge in široke, visijo pa naj povsem iz stropa. Omare naj bodo od tal do stropa in tako izkoristite prostor za skladiščenje. Izkoriščene stene bodo ustvarile navidezno veliko in prostorno sobo.

Prebarvajte, če lahko. Če najemate stanovanje, se pozanimajte, če lahko katero od sten prebarvate. Tako bo stanovanje dobilo povsem drugačno dimenzijo. Ne bojte se drznih barv, katere izmed njih lahko prostor povsem spremenijo in povečajo.

Prava osvetljava. Izogibajte se močnim lučem. Po prostoru nastavite svetilke in ogledala, kar bo povečalo prostor. Ustvarite prijetno svetlobo ter čim bolj izkoristite naravno.

Posodobite kopalnico. Prostor, ki ga je vredno obnoviti v starih stanovanjih je največkrat kopalnica. Tu namreč lahko pridobimo največ prostora. Zamenjajte staro kad s tuš kabino, veliki radiator zamenjajte s stenskim, ki služi kot obešalnik ter razmislite o barvah. Dolgo namreč ne velja, da mora biti kopalnica svetla.

Avtorica: Da. M.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Ne tangice, takšne spodnje hlačke so moškim najbolj všeč

Karezza seks: Kaj sploh je in zakaj bi se morali z njim pobliže spoznati

7 seksi vprašanj, na katere mora vsak poznati odgovor

ne spreglejte