Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ko dom ni po našem okusu

Slabe navade, zaradi katerih vaš dom ni, tak kot bi si sami želeli.

16.6.2015 ob 10:00

shutterstock_165019094.jpg

Se v svojem domu počutite udobno in prijetno, a vseeno se zavedate, da mu nekaj manjka, da bi bil dom popoln? Veste, kakšen slog opremljanja vam je všeč, a vseeno vam ga ne uspe vpeljati v lasten dom? Poznate razloge, zakaj je temu tako?

Predstavljamo vam jih pet, med katerimi bo verjetno kakšen ustrezal vam oziroma ne ustreza vašemu domu. Prepoznajte slabe navade in si ustvarite dom po meri, ki vam najbolj ustreza.

shutterstock_203868475.jpg

Stvari za dom ne vključite v svoj proračun

Ko seštevamo denar, ki ga moramo mesečno nameniti za gospodinjstvo, sem vključimo vse nujne račune, ne mislimo pa na opremo, ki bi jo želeli investirati v dom, v katerem bi se bolje počutili. Če vnaprej razmišljamo, kaj bi si želeli spremeniti in vsak mesec privarčujemo denar prav za prenovo ali pa osvežitev dekoracije, bomo cilj zagotovo dosegli veliko lažje. Lepo opremljen dom ne pride sam po sebi, večina pa se jih zadovolji s funkcionalno primernim pohištvom, ki pa ne ustreza njihovemu okusu. In ravno zato veliko stanovanj ni opremljenih po meri lastnikov.

shutterstock_59041651.jpg

Niste kreativni in ne razmišljate izven okvirjev

Predno boste kupili karkoli za dom ali pa bi kupili, čeprav ne ustrza povsem temu, kar ste iskali, razmislite, če lahko stvar, ki jo iščete naredite sami. Ali si jo daste izdelati po naročilu. Vzemite si trenutek ali dva za razmislek, saj vedno obstajajo še druge možnosti in rešitve. Posebno nas pri kupovanju stvari za dom, hipne odločitve zavedejo v pohištvenih trgovinah z izjemno nizkimi cenami. Na koncu pa se zgodi, da imamo polno stanovanje kosov, ki pa med seboj nimajo skupnega koncepta. Ne dovolite si, da vas premami odločitev, ki bi bila sicer vaša prva izbira. Bodite kreativni in nekoliko drugačni, predvsem pa pri opremljanju razmišljajte dolgoročno.

shutterstock_127133687.jpg

Želite dom, kot ga nekdo že ima

Eden najboljših komplimentov, ki letijo na stanovanje je, da nekdo reče, da je videti enako kot ste vi sami oziroma, da izraža vašo osebnost. To pomeni, da ste pri opremljanju doma izrazili resnično tisto, kar vam je všeč in spustili tisto, kar vam ni. Tako je dom dobil unikaten videz, ki ne bo ustrezal nobeni drugi osebnosti, vas pa bo navdihoval in pomirjal. Zato pri opremljanju doma ne posnemajte drugih, saj s tem ne boste dosegli občutja domačnosti.Oklepate se kosov, ki ne služijo več

Zelo težko se je posloviti od kosov pohištva, ki še vedno služijo svojemu namenu in za katerega smo namenili določeno vsoto denarja. A vseeno, vam je v napoto? Stilsko ne sodi v prostor? Razmislite, kdo bi ga potreboval, skušajte ga prodati ali pa podariti. Naj vas materialna vrednost ne omejuje pri kopičenju stvari, ki enostavno ne ustrezajo vašemu domu. Določenega pohištva, ki vas moti, se lahko znebite, tudi če zanj še nimate nadomestila. Prazen prostor vam bo dovolil več dihanja in dal prosto pot za razmišljanje o novih možnostih, kaj bi na to mesto sodilo. Velikokrat pa pridemo do spoznanja, da nečesa sploh ne potrebujemo.

shutterstock_217528672.jpg

Nikoli ali le redko začinite svoj slog

To, da nekoliko začinite svoje domovanje, še ne pomeni menjavanje stenskih tapet ali pleskanje sten. Pri tem, da stopite izven svojih okvirjev je mišljeno, da dovolite prostoru, da zadiha na novo, da se v njem pretaka nova energija in ne le ta, ki se je trenutno usidrala v prostor. Poiščite nove barve, prostorske rešitve in oblike, ki vas navdihujejo.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

5 malenkosti, zaradi katerih propadajo zveze

ne spreglejte