Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kava za uspešen boj proti komarjem

Namesto, da se proti nadležnim insektom borite s kemičnimi sredstvi, preizkusite ta stari recept.

27.5.2015 ob 12:00

shutterstock_162865844.jpg

Za uspešen boj proti komarjem je vse, kar potrebujete, kava. Natančneje kavna usedlina. Komarji in drugi mrčes namreč vonja, ki se sprošča medtem, ko izgoreva, ne prenesejo. Vas zanima postopek?

Prvi korak: Usedlino kave iz posode, kjer ste jo kuhali ali iz skodelic, prelijte na aluminijasto folijo ali krožnik. Pustite jo na hladnem in suhem mestu, da se povsem posuši.

Drugi korak: Folijo s posušeno kavno usedlino položite na ravno površino na prostem. Pazite, da bo izven dosega otrok in živali.

shutterstock_228797653.jpg

Tretji korak: Z dolgo vžigalico ali dolgim vžigalnikom prižigajte usedlino, vse dotlej, dokler se iz nje ne bo začelo kaditi.

Četrti korak: Usedlina bo izgorevala in dim, ki bo pri tem nastajal, bo odganjal komarje ter druge insekte, ki nam poleti radi delajo družbo.

Namig: Postopek je zlasti primeren za poletne piknike. V ta namen kavno usedlino pretresite v ognjevarne posodice in jih razporedite okoli mesta, kjer se zbira družba. Druženje na vrtu, balkonu ali terasi bo zagotovo prijetnejše ob vonju kave, ki bo učinkovito pregnal nadležne žuželke.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte