Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako na žaru speči celega piščanca

Trik, ki vam bo poleti nedvomno prišel prav.

1.7.2016 ob 6:20

piscanec.jpg

Peka piščančjih prsi, stegen in perutničk na žaru je zamudno delo, ki zahteva vso pozornost in natančnost kuharja. Zlasti, kadar mora ta hkrati pripraviti še solato in zabavati goste, je vse skupaj dokajšen zalogaj.

Več koristnih nasvetov najdete na Facebooku.

Zakaj torej ne bi, če tudi sami poleti velikokrat dokazujete svoje sposobnosti peke na žaru, vaši povabljenci pa obožujejo mehko piščančje meso, spekli kar celega piščanca?

Da, to je mogoče. V bistvu je zelo preprosto in ima številne prednosti: v uri in pol, kolikor traja peka, boste vi uživali v veseli družbi, hkrati pa boste deležni še nekaj požirkov piva.

Potrebujete:

  • Celega očiščenega piščanca;
  • Olivno olje;
  • Sol, poper, dišavnice (žajbelj, rožmarin);
  • Malo pločevinko običajnega svetlega piva (330mililitrov);
  • Žar s pokrovom.

Postopek:

  • Piščanca z zunanje in notranje strani namažite z olivnim oljem, popoprajte, posolite ter začinite z dišavnicami.
  • Pločevinko piva dobro umijte in polovico njene vsebine natočite v kozarec (lahko se z njo odžejate).
  • Na pol izpraznjeno pločevinko postavite na ravno površino in čeznjo poveznite piščanca tako, da bo v njegovi odprtini.
  • Tako pripravljenega pokončno postavite na predhodno segret žar, ga pokrijte ter počakajte uro in pol.
  • Ko boste dvignili pokrov, vas bo pozdravil pečen, sočen in okusen piščanec, ki bo vsakogar navdušil, vi pa boste upravičili sloves izvrstnega gostitelja.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Purehow.com


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

ne spreglejte