Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako do najmehkejših brisač

Tudi vaše brisače lahko dolgo ostanejo kot nove.

3.5.2016 ob 11:30

brisdace_shutterstock_242920768.jpg

Sprva mehke brisače, ki ob stiku s kožo nudijo neizmerno ugodje, se ob nepravilnem vzdrževanju kmalu spremenijo v grobe in trde kopalniške pripomočke. Poglejte, kako jih negovati, da se to nikoli ne bi zgodilo. 

Več nasvetov poiščite na naši Facebook strani.

Ne uporabljajte preveč mehčalca. Morda se vam res zdi, da ta brisačam zagotavlja prijeten vonj in zlasti mehkobo, a na dolgi rok deluje ravno nasprotno, kot bi pričakovali. S snovmi iz mehčalca se sčasoma vlakna povsem prepojijo, voda jih med pranji ne more več temeljito sprati, zaradi sloja, ki ga tako tvorijo, pa brisače postajajo z vsakim pranjem bolj trde. Namesto mehčalca med pranjem raje dodajte malce alkoholnega kisa. Ta jih bo prav tako zmehčal, vonj po njem ne bo prisoten, hkrati pa boste pred nepotrebno kemijo zaščitili tako kožo kot okolje.

Med pranjem uporabljajte manj detergenta. Ne pretiravajte z uporabo pralnega praška. Tudi ta bo v prevelikih količinah tako kot mehčalec na brisačah sčasoma ustvaril sloj, ki bo vodi preprečil, da bi dodobra sprala umazanijo s tkanin. Brisače bodo zato dobile nenavaden vonj, hkrati bodo postale trde in grobe na otip.

brisace2.jpg

Redno jih perite. Strokovnjaki menijo, da bi brisače morali oprati po vsaki tretji uporabi, vedno, ko se vanje obrišete, pa jih dobro posušite. Na njih se namreč kopičijo odmrle celice, druga umazanija ter tudi vlaga. Če je tega preveč, se brisače ne operejo dobro, zato postajajo vse bolj trde in na pogled neprijetne. 

Naj ne pridejo v stik z izdelki za nego kože. Zlasti to velja za preparate, ki so izdelani na osnovi benzoil peroksida ali alfa hidroksi kisline. Ti se večinoma nahajajo v kremah proti mozoljem ali v kemičnih luščilih ter vplivajo na barvo brisač. Ob stiku s temi sredstvi ta lahko zbledi.

brisace4.jpg

Sušite razširjene. Po pranju jih nikar ne puščajte v pralnem stroju in tudi ne v umivalniku. Čim hitreje jih obesite na sušilo vrv, jih pri tem povsem raztegnite in jih, če je le mogoče, posušite na svežem zraku. Vendar ne na neposrednem soncu, pač pa v senci. Tudi zaradi vpliva močnih sončnih žarkov brisače postanejo trde na otip in grobe ob stiku s kožo.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

ne spreglejte