Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kaj vse lahko očistite z zobno ščetko

Če je še nimate v omarici s čistili, boste to nedvomno spremenili.

6.3.2016 ob 9:15

shutterstock_308646791.jpg

Seveda je njen osnovni namen skrb za čistočo ter zdravje zob, a ta drobna ščetka je lahko uporabna tudi v gospodinjstvu. Poglejte, zakaj bi morali eno hraniti v omari s pripomočki za čiščenje oziroma, kaj vse lahko z njo učinkovito osnažite. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Reže na sušilcu za lase. Tiste, na katerih se nabira prah in zaradi katerih lahko, če so preveč zaprašene, sušilec celo neha delovati. Vsake toliko vzemite suho zobno ščetko in jih očistite ter zagotovite brezhibno delovanje svoje naprave. 

Umazanijo na štedilniku. Ta zaide tudi v najbolj skrite kotičke plinskih grelcev in na celotno površino štedilnika. Na zobno ščetko nanesite sredstvo za čiščenje in s krožnimi gibi očistite vse njegove delčke. Drobna krtačka bo odstranila tudi najbolj trdovratno umazanijo, ne bo pa poškodovala površine gospodinjskega aparata.

Fuge med ploščicami. Tudi te se hitro umažejo, umazanijo z njih pa boste najlažje očistili, če boste na zobno ščetko nanesli belilo ali mešanico alkoholnega kisa in jedilne sode ter jih dobro zdrgnili.

Prostore med avtomobilskimi sedeži. V njih so prah, kamenčki, umazanija in podobna umazanija, ki je niti cev sesalca ne doseže. Vse to pa doseže zobna ščetka, s pomočjo katere bo čistejši tudi avtomobil. 

Pipe. Da bi jih povsem počistili in odstranili vodni kamen tudi z najbolj drobnih špranj, zobno ščetko namočite v kis ter z njo zdrgnite celotno površino pip. Če je umazanija zelo trdovratna, pustite kis učinkovati nekaj minut, nato pa pipe obrišite ter jih osušite.

Korito v kuhinji. Zmešajte 70 gramov jedilne sode, 35 gramov soli in mešanico potresite po koritu. Prelijte jo s toplim kisom ter celotno površino zdrgnite z zobno ščetko. Zlasti dosledni bodite na predelih okoli odtoka, kjer se nabira največ umazanije in bakterij. Ko boste korito splaknili z vodo in bo mešanica stekla v odtok, pa bo poskrbela še za čistočo tega. 

Hladilnik. S ščetko za zobe lahko očistite vse težko dostopne kotičke v hladilniku. Tudi luknjico, skozi katero iz njega odteka odvečna voda. Preprosto na ščetko nanesite čistilo in z njo zdrgnite težko dostopne delčke vašega zvestega prijatelja. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte