Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Hit kuhinj Instagrama – zvrhane barvite sklede

Pozabite komplicirane pogrinjke in gore krožnikov. Ko pripravljate domače kosilo, bo za postrežbo dovolj skleda!

28.3.2017 ob 7:40

Downloads2.jpg

Instagram so zavzele barvite sklede, obroki polni barv in hranilnih živil, ki jed naredijo ne le okusno, ampak tudi zelo fotogenično. Čeprav so večhodni pogrinjki od nekdaj veljali za višjo raven kulinarike, pa se danes minimalizem prebija tudi na mizo.

A post shared by Barbara R. (@barbarellagchef) on

Ne le, da iz skled obeduje vedno več domačih kulinaričnih mojstrov, ki sledilce na Instagramu dražijo s svojimi obroki, sklede so prevzele tudi kuhinje restavracij. V Ljubljani si eno takšnih že lahko privoščite na primer v Barbarelli, bistrojem pod arkadami glavne mestne tržnice.

A post shared by Barbara R. (@barbarellagchef) on

Hit med vegani, ki zadovolji tudi mesojedce

Barvite sklede so postale pravi hit med vegani, ki morajo biti zaradi izogibanja vsej hrani živalskega izvora in s tem nekoliko zožani izbiri, toliko bolj iznajdljivi in domiselni. To pa nikakor ne pomeni, da so njihovi obroki dolgočasni, prazni in prehransko neuravnoteženi.

A post shared by Gena Hamshaw (@thefullhelping) on

Med veganskimi Instagram zvezdniki je tudi ameriška nutricionistka, blogerka in kuharica Gena Hamshaw, pri kateri boste našli kup slastnih idej za zrhane sklede. Bistveno je, da izberete veliko barvite sveže, pokuhane ali pečene zelenjave, ki jo obogatite z močnejšimi ogljikovimi hidrati in proteini – na primer z dodatkom kvinoje, riža, tofuja, čičerike ali krompirja in kakšnih drugih testenin in prelijete z okusnimi polivkami – za intenzivnejši okus uporabite olivno ali bučno olje, balzamični kis, tahini ali pa naredite polivko iz avokada.

Če imate še vedno raje pridih mesa, lahko seveda dodate tudi koščke mesa – na primer piščanca ali koščke lososa, dodate popečen sir za žar ali kuhano jajce, vse skupaj pa potresete na primer s sezamom, arašidi, indijskimi oreščki ali bučnimi semeni.

A post shared by Gena Hamshaw (@thefullhelping) on

A post shared by Gena Hamshaw (@thefullhelping) on

Avtor: F. M.

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

ne spreglejte