Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ena stena, dve barvi

Poigravanje z barvami ustvari večji prostor.

4.4.2016 ob 8:30

01_barva.jpg

Verjetno barva ni prva misel, temveč pri ustvarjanju na videz čim večjega doma najprej pomislite na postavitev pohištva in velikost kosov, a prav barva lahko naredi čudež. Številni notranji oblikovalci verjamejo v moč barv. Barve, ki so premišljeno izbrane, lahko ustvarijo občutek večjega prostora v majhnem stanovanju. Pri tem pa nimamo v mislih le sten, tudi tla in strop v različnih odtenkih naredijo sobo kar naenkrat večjo.

Odlična je kombinacija dveh barv v enem prostoru, na primer bele in nežno roza. Dve barvi na steni ne le da povečata prostor, temveč tudi spodbujata k ustvarjalnemu razmišljanju pri izbiri preostalih barv, na primer ko izbiramo kose pohištva in dekorativne elemente. Odlično bo v prostoru s svetlimi stenami delovalo mešanje močnih kontrastov pri pohištvu in dodatkov. Čeprav dve barvi ene stene nista najbolj pogosta izbira, pa je ustvarjanje drugačnega prostora izjemno zanimivo in vredno poskusa. 

Sicer pa so trenutno najbolj priljubljene barve pri opremljanju doma tiste, ki pomirjajo. A zraven so pričakovane nepričakovane kombinacije, s katerimi lahko izrazimo svoj temperament. Ena najbolj opaznih barv je svetlo vijoličasta, ki je izjemno nežna in nas spomni na sivko. Poleg svetlo vijoličaste sta izjemno priljubljeni pastelno roza in pastelno modra. V ospredje prihaja tudi siva z rahlim odtenkom modre, ki se bo odlično mešala z nežno vijoličasto barvo. Izjemno eleganco ustvarijo stene v svetli krem barvi, ki takoj naredijo dom razkošnejši.

Med bolj živimi barvami je v ospredju živo modra, ki lepo pristaja prostorom, kjer prevladuje temen les, lepo pa se poda tudi beli barvi – njuna kombinacija ustvari morsko vzdušje. Med trendi pa se pojavlja tudi živo rumena, ki je predvsem priljubljena v otroških sobah.  

Avtorica: Da. M. 
Foto: Ikea in arhiv


oddajte komentar

preberite tudi

Pozabita na položaj 69, poza 77 je prava za poletne užitke

Najboljši načini, s katerimi lahko moški ženskam pomagajo do orgazma

Tri največje napake žensk pri spletnih zmenkih (po mnenju moških)

ne spreglejte