Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Drugačni načini uporabe laka za lase

Za lepo ter obstojno pričesko in še veliko več.

4.2.2016 ob 7:40

shutterstock_137931101.jpg

Seveda veste, da lahko lak za lase podaljša obstojnost vaše pričeske. Pa ste vedeli, da ga lahko uporabite tudi na kakšne druge načine? Poglejte si nekaj takšnih, ki jih zagotovo niste poznali.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Z njim lahko zaščitite svoje hlačne nogavice. Ko jih oblečete, jih v celoti poškropite z lakom za lase. Ta bo na njih ustvaril neviden zaščitni sloj in preprečil, da bi se prehitro strgale.

Obvarujete umetniška dela. Zlasti, če ste jih risali z ogljem, pasteli ali kredami, risbo poškropite z razdalje približno 20 centimetrov. Preprečil bo, da bi se vaše umetniško delo razmazalo.

Odstranite madeže. So na vaših oblačilih madeži, ki jih je tam pustilo črnilo? Brez skrbi: poškropite jih z lakom, splaknite pod tekočo vodo in oblačilo operite v pralnem stroju.

Podaljšajte obstojnost rož. Lepo rezano cvetje s spodnje strani cvetov poškropite z lakom za lase in dlje bo krasilo vaš dom. 

shutterstock_125227466.jpg

Osvežite zavese. Če bi radi malce osvežili že nekoliko dotrajane zavese, jih poškropite z nekaj sloji laka za lase. Pred nanosom novega počakajte, da se predhodni sloj povsem posuši.

Tudi proti mrčesu. Če vam okoli ušes brenči zoprna muha ali komar, insekticida pa nimate, lahko uporabite tudi lak za lase. 

Zmanjšajte statično elektriko. So vaši lasje zaradi statične elektrike neukrotljivi ali se vaše krilo zaradi nje kot za stavo drži najlonk? Zadrego boste zlahka rešili z lakom za lase. Že majhna količina tega na laseh, najlonkah ali volnenem šalu jo bo premagala.

Hitro posušite lak za nohte. Ko si nalakirate nohte, lahko proces sušenja laka pospešite tako, da jih z razdalje poškropite z lakom za lase.

Podaljšajte obstojnost ličil. Naličen obraz narahlo poškropite z lakom za lase. Ličila bodo bolj obstojna, pazite pa, da boste pri tem trdno zaprli usta in oči.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte