Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Devet korakov za vedno čist dom

Vaš dom lahko sije brez dolgotrajnih čistilnih akcij.

22.2.2016 ob 2:00

shutterstock_283386881.jpg

Morda čiščenja ne marate tudi zato, ker vedno, ko si zanj vzamete čas, sploh ne veste, kje bi se nereda lotili. Torej bi morali upoštevati sledečih devet zvijač, s pomočjo katerih bo vaš dom vedno urejen in čist.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Preden odnesete smeti, preverite stanje v hladilniku. Kar je v njem pokvarjenega, morda že sumljivega vonja in videza, takoj odvrzite med odpadke. Ko bo to postala vaša rutina boste opazili, da je vaš hladilnik vedno čist, dišeč in predvsem pregleden.

V koš za smeti namestite več vrečk. Ko boste iz njega vzeli napolnjeno, vas bo v njem že čakala nova. 

Površine v kopalnici in kuhinji obrišite vsak dan. To je nedvomno najlažji način za vzdrževanje čistoče teh dveh prostorov. V kopalnici se tako na kadi, umivalniku in ogledalu ne bodo kopičili ostanki mila, las, vodnega kamna ter zobne paste, kuhinjo pa boste obvarovali pred trdovratnimi madeži zasušene hrane in maščobe. 

Na dno pečice položite plast folije. Saj veste, kako včasih med peko na dno pečice kaplja maščoba,  morda se vam po njej kaj polije, zasušeni madeži na pa niso le trdovratni za čiščenje, temveč med segrevanjem pečice oddajajo na moč neprijeten vonj. S folijo se boste temu izognili, saj jo boste, ko bo umazana, preprosto zamenjali z novo. 

Z robčki za sušilni stroj obrišite pohištvo. Zaradi njihove teksture se bo vanje ujel prah in druga umazanija, poleg tega bodo dom še prijetno odišavili. 

shutterstock_195328526.jpg

Preden sedete k mizi, namočite posodo. Saj veste, da se hrana včasih prime na dno, morda celo prismodi in jo je zato težko odstraniti. Če boste takoj, ko boste iz posode pobrali jed, vanjo nalili vodo, jo boste kasneje veliko lažje pomili. 

Čevlje puščajte pred vrati. Eno najbolj pomembnih in uporabnih pravil: čevlji v stanovanju nimajo česa iskati. Z njimi namreč v bivalne prostore vnašate veliko umazanije, ki je tam res ne potrebujete. 

Umazana oblačila naj gredo takoj v pranje. Torej jih ne puščajte ležati po spalnici ali dnevni sobi. Tisti stol, na katerem jih sicer kopičite, bo tako morda končno dobil pravi namen. Učinek bo zato dvojni: madeži na perilu se ne bodo pretirano zasušili, stanovanje pa bo seveda bolj urejeno.

Vsak dan pospravite posteljo. Seveda velja najprej počakati, da se dodobra pohladi, a pospravljena postelja je tista, ki spalnici nedvomno prinaša urejenost. Tukaj preberite, zakaj zjutraj ne postiljajte postelje, temveč raje počakajte nekaj ur.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte