Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Delovni kotiček naj bo oranžen

Če menite, da vaša storilnost ni najboljša, delovni kotiček oplemenitite z blagimi toni oranžne.

3.5.2015 ob 12:00

pisarna_oranzna.jpg

Ste kdaj pomislili, da je za vašo slabo storilnost kriva napačna izbira barve v domačem delovnem kotičku? Če imate pogosto težave s koncentracijo in trpite zaradi pomanjkanja storilnosti, je za ta del doma najboljša izbira oranžna barva.

Po filozofiji feng šuj je prav oranžna tista, ki zagotavlja pozornost in zbranost ter izboljša sposobnost organizacije, zato je idealna izbira za pisarno ali delovni kotiček. A ni pomembna le barva, ampak tudi, da je njen odtenek nekoliko svetlejši, ublažen z belo barvo.

shutterstock_35002924.jpg

Ne pretemna

"Svetlejši toni oranžne so tisti, ki na možgane delujejo spodbudno," pravi Angela Wright, ameriška psihologinja za barve. Če torej želite več produktivnosti, svojo pisarno oplemenitite z njimi.

Prav tako je pomembno, da oranžno uravnotežite z drugimi barvami v prostoru, denimo z zeleno ali modro. In še nekaj: strop pustite bel. Tak namreč poudari oranžne stene in hkrati to barvo nekoliko nevtralizira.

Če ne želite pleskati

Ker je oranžna izjemno spodbudna, ni primerna za spalnice in otroške sobe. Če pa ne želite vanjo odeti celih sten, v nevtralno pobarvan prostor dodajte detajle v tej barvi: od vaz, zaves, lončkov za svinčnike, slik do stolov ali miz.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte