Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Česa med pospravljanjem ne smete zavreči

Nekateri predmeti imajo lahko veliko čustveno vrednost, zato previdno.

3.6.2015 ob 12:00

shutterstock_252955369.jpg

Seveda se trudite, da bi vaš dom bil urejen, zato pridno čistite, pospravljate in mečete stran stvari, ki jih ne potrebujete več. A pazite, da ne bodo med njimi tudi takšne, ki bi jih nekoč lahko pogrešali. Česa raje ne zavreči?

Tehničnih pripomočkov. Telefonov, računalnikov, tablic ter drugih tehnoloških pripomočkov, na katere spravljate podatke, ne nosite na deponije, dokler z njih ne poberete vseh shranjenih informacij in fotografij. Morda bi bilo boljše, da zanje najdete doma posebno mesto za te predmete, nikoli namreč ne veste, kdaj boste potrebovali na njih shranjene informacije.

shutterstock_173422046.jpg

Fotografij. Vseeno je, kako so stare in kdo je na njih. Raje jih spravite v albume, te pa na police. Morda se boste nekoč želeli spominjati tudi na njih zabeleženih dogodkov, pa čeprav bi jih v tem trenutku najraje pozabili.

Dokumentov. Preden se lotite obsežne čistke predalov, v katerih kopičite takšne in drugačne papirje, se prepričajte, kaj vse je v njih. Med množico papirja se večkrat skrivajo pomembni dokumenti, navodila za uporabo, računi, garancijski listi in podobno, kar boste nekoč morda potrebovali. Natančno jih preglejte in zložite. Če jih boste pospravili v mapice in te v predal, bodo urejeni ter hkrati vedno pri roki, nered pa vas ne bo več motil.

shutterstock_151866587.jpg

Telefona. Če ste lastnik stacionarnega priključka za telefon in aparata, ki ga ne uporabljate več, ga ne zavrzite. Raje ga pospravite. Kdo ve, morda ga boste kdaj potrebovali in lažje bo priklopiti starega kot kupiti novega.

Starih zbirk. Če ste bili kot otrok ponosen lastnik zbirke razglednic, značk, znamk ali česa podobnega, jih nikar ne vrzite v smeti. Nekoč vam bodo dragocen spomin na vaše otroštvo oziroma na čas, ko so otroci zbirali predmete in ne zgolj všečke na spletnih omrežjih.

shutterstock_191333351.jpg

Nakita. Verižice, ogrlice in zapestnice pospravite v ustrezne škatlice. Star nakit ima vrednost. Morda res ne materialne, zagotovo pa čustveno.

Kozmetike. Seveda takšne, ki ji še ni potekel rok uporabnosti. Če je še zaprta, jo lahko podarite. Če ste jo preizkusili in prenehali uporabljati, pa vam bo morda nekoč še koristila. Nikoli namreč ne veste, kdaj boste potrebovali vpadljivejša ličila ali močnejši parfum.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte