Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

8 načinov za obrambo pred komarji (učinkovito in elegantno)

Da vas tedaj, ko se v poletnih večerih zabavate na vrtu ali terasi ne bi nadlegovali komarji, se pred njimi zaščitite z naravnimi, dišečimi in za oko prijetnimi načini.

19.6.2018 ob 4:47

vecer_plaza_miza_kozarci_obala_poletje_morje_micna.jpg

Sonce pade za obzorje in kozarci so polni osvežilne pijače. Vse je pripravljeno za poletno večerno zabavo, na katero pa se žal prikradejo tudi nepovabljeni gostje: komarji. Poglejte nekaj šik načinov s portala Pure Wow, s katerimi se jih boste zlahka ubranili. Pod milim nebom ali v stanovanju.

Dišeča sivka

Njen vonj nam diši, komarjem in drugemu mrčesu pa na srečo smrdi. Zato sivko posadite okoli vrta, ali mize okrasite z njenimi šopki. Tudi, če boste baznemu olju (olivnemu, mandljevemu) dodali malo eteričnega olja sivke in z mešanico natrli kožo, boste povabljenim gostom dišali, komarje pa z vonjem odgnali.

Tagetesi

Tagetesi, žametnice, smrdljivčki. Vseeno, kako te nezahtevne cvetlice imenujete, njihovega vonja mrčes ne prenese. Če jih boste posadili v lončke ali na gredice, bodo vaše vrtne zabave prijetnejše. Tagetesi vsebujejo snov piretum, ki je naravni repelent.

Izkoristite veter

Komarji vetra na marajo. Če vztrajno priletavajo v dom, na odprto okno postavite neslišni ventlator, ki jih bo odvrnil od namere. Zunaj pa si pomagajte s prenosnimi ventilatorčki ali pahljačami. Tudi z njimi boste pred komarji varni.

Dišeče palčke

Na tržišču obstajajo dišeče palčke in spirale, ki med tlenjem oddajajo vonj, kateremu se mrčes izogiba in zato ne bo obiskal vaše zabave. Poleg tega so tleče palčke na mizah odlična dekoracija.

Oljne lučke

V kozarce nalijte mešanico vode z dodatkom eteričnega olja citronele. V tekočino previdno položite čajne lučke in jih prižgite. Vonj citronele, ki se bo ob tem sproščal, je še ena aroma, ki odganja mrčes.

Domači repelent

Prte in druge tkanine poškropite z mešanico eteričnih olj, ki jih insekti ne marajo. Najučinkovitejše so mešanice iz olj geranije, cedrovine, mete, sivke in citronele.

Prižgite okrasne bakle

Ustvarite čisto svojo trdnjavo in vrt ali teraso obdajte z okrasnimi baklami. Te zvečer prižgite. Dim, ki se bo širil od njih, bo komarje odganjal, saj ga povezujejo z nevarnostjo, soj bakel pa bo pričaral prav posebno vzdušje.

Izdelajte svečke iz citronele

V vaši domači delavnici lahko nastanejo lične in učinkovite svečke, ki vas bodo zaradi vonja obvarovale pred komarji in tako združile prijetno s koristnim.

Recept za izdelavo svečk iz citronele najdete tukaj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Izpovedi prostitutk: Deset res bizarnih zahtev njihovih strank

Pet razlogov, zaradi katerih inteligentni pogosto ostajajo samski

Ne ljubezen in ne seks, to je ključno za zadovoljstvo v zvezi

ne spreglejte