Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zlata pravila izposoje stvari med prijateljicami

Zbrali smo osem pravil izposoje prijateljičinih stvari, ki se jih spodobi upoštevati. Če jih še ne, si spodnje besede vklesajte v spomin, besedilo pa kot namig delite tudi s prijateljicami, ki ta pravila redno kršijo.

14.3.2018 ob 5:50

micna.jpg

Čeprav so naše omare pogosto prepolne, se nam še pogosteje zgodi, da nam v njej enostavno nič več ni všeč, oziroma potrebujemo malo osvežitve. To ne pomeni, da nam stvari, ki jih imamo, ne bodo nikoli več všeč, le malo moramo pozabiti, da jih imamo. 

Prav tako ni redek pojav, da se zaljubimo v kakšen kos v prijateljičini omari in bi nam ob kakšni priložnosti prišel še kako prav. Z izposojanjem stvari sicer ni nič narobe, dokler te stvari še vedno najdejo lastnika in se k njemu vrnejo v prvotnem stanju. To je osem zlatih pravil, ki jih morate upoštevati, če si izposojate stvari. 

Postavite meje in pričakovanja 

V svetu izmenjave oblačil je pametno postaviti neke meje. Na primer, ne posojate stvari iz občutljivih materialov, ki jih lahko perete le na roke ali v čistilnici, ne posojate kosov, ki ste jih nasledili od babice ali tistih, ki vam res veliko pomenijo. To imejte v mislih tudi, ko si stvari izposojate vi. Izogibajte se stvarem, ki imajo večjo statistično možnost pritegovanja nesreč – na primer svilena ali bela oblačila, drag nakit in podobno. In vnaprej povejte, do kdaj želite, da se stvar vrne nazaj.

Posebna previdnost! 

Oblačila, ki ste si jih izposodili pri prijateljici, so sveta, zato boste nanje pazili tako, kot bi na najvrednejše predmete iz lastne omare. Krat deset.

micnaa.jpg

Oblačila vrnite sveže oprana

Izposojeni kosi so kot že omenjeno sveti, zato morate nanje paziti toliko bolj. Če vam vseeno uspe na njih pridelati kakšen madež, ga nemudoma očistite ali nesite v čistilnico, sicer pa oblačila, tudi če so videti čista, pred vračilom obvezno operite. 

Oblačila vrnite v razumnem času  

Razumen čas izposoje oblačil je kakšen teden, vse, kar je dlje od meseca ali celo več njih, je nesprejemljivo! Ne čakajte na dan, ko vas bo na vračilo opomnila prijateljica, saj je opominjanje na takšne stvari, ki bi morale biti samoumevne, zelo zoprno. 

Vedno vprašajte za dovoljenje! 

Čeprav je nasproten pojav pogostejši med sestrami kot prijateljicami – ne pozabite vprašati za dovoljenje! Niti če gre za tisto majico, ki je ni oblekla že dve leti in je ne bi pogrešila niti za sekundo. Statistično je verjetnost, da bo prav ta kos iskala točno takrat, ko ste si ga izposodili, velika. Ob vprašanju, če si lahko kakšno stvar izposodite, ne pozabite dodati, da je povsem v redu, če vašo prošnjo zavrnejo. In tega ne morete zameriti nikomer. 

Prevzemite odgovornost za nesrečo 

Če se vam vsej skrbi navkljub zgodi nesreča in izposojeno stvar kakorkoli poškodujete, za to prevzemite odgovornost! Če se le da, jo nadomestite z enakim ali podobnim kosom v enaki vrednosti. Lahko ji tudi vrnete denar, a ker tega skoraj zagotovo ne bo želela sprejeti, poskrbite vsaj, da bo nekaj časa koktejle pila na vaš račun. 

Dvosmerna pot 

Nekoliko zoprno je, če izposojanje kosov ni obojestransko. Torej, da si stvari konstantno izposoja le ena oseba. Če ste tista, ki si od prijateljice vedno nekaj izposoja, ona pa od vas nikoli ničesar, pomislite, če je to morda znak, da ji cel proces izmenjave sploh ni všeč, a ji je nerodno to povedati tudi vam.

Naj ne preide v navado 

Čeprav vam prijateljica vsakič reče, da s tem nima težav, naj vam izposojanje ne preide v kri. Seveda je vse odvisno od vajinega odnosa, a po našem mnenju je izposojanje stvari več kot dvakrat na mesec popolnoma prepogosto. Če vam je njena garderoba tako zelo všeč, jo naslednjič raje povabite s seboj, ko se odpravljate po nakupih, morda vam bo njen okus pri izbiri oblačil prišel bolj prav že tam.

 

Avtor: F. M.

Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

ne spreglejte