Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ženske črno najraje nosijo na ponedeljek

Večina žensk povsem črno opravo največkrat izbere prvi dan tedna.

4.5.2015 ob 6:30

ParisstrS15066.jpgbg.jpg

Ponedeljki navadno niso najbolj veseli dnevi in večina žensk, kot kaže, žaluje za vikendom, saj se takrat največkrat odločijo za povsem črno opravo. Raziskava je pokazala, da ženske v začetku tedna večinoma nosijo oblačila temnejših odtenkov, s čimer hočejo izraziti svoje razpoloženje po končanem vikendu. 

Verjetnost, da bodo predstavnice nežnejšega spola v ponedeljek oblekle črno, je namreč kar trikrat večja kot ob katerih drugih dnevih.

Do petka že v svetlejši opravi

Kot kaže, je vse skupaj res povezano z vikendom, saj se oprava ob koncu delovnega tedna čudežno posvetli; skoraj polovica žensk se ob petkih namreč nezavedno obleče v svetlejša oblačila.

Udeleženke raziskave so kot razlog za to sicer navedle, da se za črno opravo ob začetku tedna odločajo zato, ker pripomore k boljši delovni osredotočenosti, a so priznale, da se proti koncu tedna svetleje res oblačijo zaradi boljšega razpoloženja, ker se bliža vikend.

Sicer pa črno barvo že od nekdaj povezujejo z večanjem samozavesti, zato bi bila razlaga udeleženk povsem na mestu, čeprav so tudi rdeči barvi pripisali enak učinek.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

ne spreglejte