Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sedem navad in prepričanj resnično stajliš žensk

Vsakdo s kreditno kartico in velikim limitom lahko nakupuje prestižne blagovne znamke, a dejstvo je, da stila ni mogoče kupiti. Lahko pa brezplačno povzamete nekaj spodnjih navad, ki bodo vaš slog naredile resnično šik.

16.1.2018 ob 5:55

micna_stil1-min.jpg

Zagotovo poznate kakšno žensko, ki je videti šik v nedeljo popoldne, četudi je nase vrgla pajkice, fantovo srajco in lase spela v visoko figo. Kako ji stopiti ob bok? Zbrali smo 7 navad žensk, ki so resnično stajliš. 

Ženske s stilom ne brskajo po modnih blogih in ne kopirajo točno enakih stajlingov 

Modni blogi, influencerke z Instagrama in drugi utrinki ulične mode so danes eden glavnih navdihov mladih deklet, ko iščejo svoj slog. A dejstvo je, da boste svoj slog našli zgolj pri sebi, ne nekje drugje. Takšne vsebine zato glejte zgolj kot navdih in zbiranje idej, ko gre za sestavljanje lastnih kombinacij, pa prisluhnite sebi in svojemu telesu. To verjetno ni identično tistemu, ki ga ima dekle z bloga, zato bodo tudi oblačila na vas stala drugače. Ženske s stilom preizkusijo VSE in ugotovijo, kaj najbolj leži točno njim.

micna_stil2-min.jpg

Ženske s stilom se ne bojijo vstopiti v nobeno trgovino in nekaj zase najdejo na različnih koncih 

Dejstvo je, da nobena trgovina z oblačili ne dela zgolj popolnih ali resnično slabih kosov, zato je trditi, da nekje ne najdete ničesar, medtem ko je nekje drugje vse kot narejeno za vas, smešno. Stajliš ženske znajo pobrskati med maso kosov in preudarno izbrati enega, ki se sklada z njeno pojavo, pa naj bo ta iz vintage shopa, trgovine za otroke, tržnice ali masovne veleblagovnice.

Ženske s stilom so vedno malo manj "polikane"

Visoko stajliš dekleta so vedno videti, kot bi bila skoraj malo preveč kul za položaj, v katerem so. Ne skačejo od veselja, ker imajo novo majčko, pa čeprav jim je v resnici zelo všeč, vendar tega navzven nikoli ne pokažejo zares. Dajejo občutek nezainteresiranosti in ker so videti, kot da se v resnici sploh niso trudile, so toliko bolj prepričljive. Ker se v resnici niti ne trudijo preveč, včasih petke zamenjajo za udobne superge, bleščečo oblekico za šik hlačni kostim, natančno urejeno pričesko pa za prosto padajoče kodre, ki jih je čez noč naredila figa. In to jih dela posebne.

Ženske s stilom razumejo, da jih draga znamka ne bo naredila kul

Najbolj stajliš ženske (in moški) se zavedajo, da za to, da bi pustili dober vtis, ne potrebujejo srajce za 700 evrov in torbice za tisočaka. Vtis človeka, ki ve, kaj dela, kam je namenjen in kje je njegovo mesto, bo dala njegova samozavest, ki pa prihaja od znotraj. 

micna_stil3-min.jpg

Ženske s stilom vedo, na kakšen način stvari stojijo najlepše 

Vam je znan trenutek, ko identična srajca nekemu dekletu stoji odlično, na drugem pa čisto zgrešeno, čeprav imata skoraj identični postavi? Stajliš punce vsako oblačilo preizkušajo tako dolgo, dokler ne najdejo primernega načina, kako bi ga nosile. So torej dekleta, ki majico zgolj oblečejo in so stajliš dekleta, ki jo zataknejo za hlače, privihajo rokave, naredijo dodaten vozel, ki naredi lepšo silhueto, dodajo kakšen pas ali broško, skratka, način nošenja prilagodijo tako, da jim karseda laska.

Ženske s stilom niso sužnje mode 

Najbolj stajliš ljudje ne sledijo slepo vsakemu najbolj vročemu modnemu trendu. Če jim ni všeč, jim je čisto vseeno, če ga nosi vsaka modna blogerka pod soncem, ker one ga ne bodo. Tako preprosto je. 

Ženske s stilom se ne oblačijo tako zato, da bi jih vi označili za stajliš 

Preden so na svet prišli blogi, influencerji in tedni mode, so se ženske oblačile same zase. Zato, da so bile všeč same sebi. In to še danes počnejo resnično stajliš punce, v prvi vrsti so všeč sebi.

 

Avtor: F. M.

Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte