Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pete najlepše zaključijo eleganten videz

Kako izbrati visoke pete, da nam bo v njih cel dan udobno?

25.12.2019 ob 5:40 | Foto: GettyImages, arhiv proizvajalcev | Avtor: Da. M.

Pete najlepše zaključijo eleganten videz

Priljubljenost nizkih čevljev in športnih copatov je morda izpodrinila klasične salonarje, a nič lepše ne zaključi elegantnega videza kot visoke pete, ki optično podaljšajo in zožijo noge. V teh dneh ste si jih najverjetneje nadele velikokrat in še vsaj do silvestrovega bo tako.

Bleščice, svetlikajoče se barve, drzni mat, kombinacije materialov, rdeča, vijoličasta ali modra barva, tigrasti ali kačji potiski, predvsem pa obvezna visoka peta. Pri tem je strah, da bi se vam od višine zvrtelo, popolnoma odveč.

​Petke današnjih modernih čevljev so namreč tako dodelane, da jih lahko nosimo tudi več ur. Pomembno je le, da znamo izbrati pravi par. Pri nakupu čevljev z visoko peto se je pametno držati pet pravil.

Prava velikost

Najbolj osnovno pravilo je seveda velikost. Čeprav se sliši še kako logično, vendarle veliko žensk nosi premajhne čevlje. Kdo bi razumel? Prepričajte se, da nosite čevelj prave velikosti, saj se velikost stopala z leti tudi nekoliko spreminja.

Poznate svoje stopalo?

Drugo ključno pravilo je poznavanje stopala. Seznanite se s tem, ali imate ravno stopalo ali visok lok, in to pri nakupu čevljev upoštevajte.

Petke današnjih modernih čevljev so tako dodelane, da jih lahko nosimo tudi po več ur skupaj. 

Bodite pozornih na model

Previdno pri čevljih s tankimi jermenčki. Če ti nogi ne omogočajo dovolj opore in vam prsti zato silijo naprej, jih raje ne obuvajte. Hoja v njih bo otežena, bolečine pa zvečer še bolj izrazite.

Čez dan se večkrat preobujte

Morda se zdi nasvet malce nenavaden, a deluje. Če imate možnost, čevlje, ki so vas ožulili ali vas v njih začnejo boleti noge, zamenjajte z drugimi. Vsaka obutev namreč na stopala vpliva drugače in zato ni slaba ideja imeti v skritem kotičku pisarne kakšnega para z visoko peto.

Klasičen črn salonar je osnova ženske garderobe. Tega, ki je znamke UPCollection, najdete v Massu.

Izbirajte kakovostno obutev

Naj vas med nakupovanjem ne zavede nizka cena. Res ni nujno pravilo, a največkrat je za dobre čevlje treba seči malce globlje v žep. Notranjost takšne obutve je iz boljših materialov in noga se v njej počuti bolje.

Čevlji lahko zaokrožijo celoten videz in so le pika na i ali pa so ključni element, ko je naš izbor oblačil bolj klasičen.


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte