Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Šik kombinacije za prednovoletne službene zabave

December je čas (pred)novoletnih službenih zabav, ki pa s seboj pogosto prinesejo še dilemo, kako se sploh obleči. Imamo nekaj predlogov!

10.12.2016 ob 6:10

shutterstock_523952179.jpg

Kako se obleči za službeno zabavo, hkrati obdržati profesionalen vtis in izbrati kombinacijo oblačil, ki ne bo videti enako kot vsak dan na delu? Večerno druženje s sodelavci in nadrejenimi je sicer odlična priložnost, da se z njimi še bolj povežete v bolj sproščenem okolju. Ravno ta vam omogoča, da ste pri svojem videzu malček bolj drzni kot sicer, a ostanite v mejah okusnega.

Skok iz službene oprave v večerno toaleto

Žal so takšne zabave pogosto umeščene v precej nerodne termine. Verjetnost, da boste na zabavo prišli kar naravnost iz službe, je velika. Zato je ključno, da izberete kombinacijo, ki jo lahko iz službene oprave z nekaj triki preobrazite v večerno toaleto. Kako?

1.jpg

- Naj se blešči!

December je tisti mesec, v katerem se poleg smrečic in okraskov lahko bleščijo tudi naša garderoba in ličila, pa nam tega nihče ne bo preveč očital. Če ste v službi vajeni klasičnih bluz in črnih hlač ali kril, to lahko popestrite z nečim svetlečim, na primer z bleščečim suknjičem, ki ga poveznete čez črno-belo klasiko. Če imate dovolj časa, da se vmes celo preoblečete, lahko klasično črno krilo zamenja srebrno – hit letošnje sezone.

2.jpg

- Dodajte močan statement kos

Nič hudega, če so klasično malo črno obleko, ki vam je tako ljuba, videli že vsi. Dodajte ji širok pas z bleščicami – no, šteje tudi brez njih, le v kakšni bolj divji barvi. Namesto pasu si lahko nadanete tudi masivno ogrlico, ki bo stajling naredila bolj glamurozen. A pozorno tudi pri nakitu – sledite "manj je več" pravilu. Če bo ogrlica masivna, naj bodo ostali kosi bolj umirjeni.

3.jpg

- Zakaj bi se omejevali pri najlonkah?

Če si za v službo dovolite le črne in pogojno prosojne najlonske nogavice, si na službeni zabavi privoščite malo več. Na primer takšne s posutimi kristalčki. Ali pa izrisanimi pentljami okoli stegen. V vsakem primeru pa se široko izognite tistim, s široko mrežo.

k.jpg

- Malo več drznosti pri ličilih

Tudi pri make-upu se lahko zanesete na bleščice ali vsaj na svetleč highlighter, ki ga nanesete na ličnite, kupidov lok na ustnici in pod loke obrvi. Tako bo vaša koža zasijala ravno na pravih mestih. Če v službo nikoli ne bi šli z močno šminko, je službena zabava priložnost, da pokažete nov odtenek.

4.jpg

- Visoke petke vedno zmagajo

No, zmagajo le v primeru, če vam gre hoja v njih dobro od nog. Visoke petke so lahko glede na praznično vzdušje tudi divje rdeče barve, saj se vsi strinjamo, da imajo to moč, da povzdignejo prav vsak stajling. Klasično službeno opravo tako nadgradite s petkami, ki ne bodo skrivale vaše osebnosti.

Avtor: F. M.

Foto: Shutterstock, Polyvore

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte